Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Enormt bibelmuseum hänför besökarna

Det är 43 000 kvadratmeter stort, det har kostat över 500 miljoner dollar och det har involverat fler än 8 000 personer. Den 17 november slog The Museum of the Bible upp portarna i Washington DC. – Vårt mål är att få människor att bli engagerade i Bibeln, säger museichef Cary Summers i en intervju med Världen idag.

Reportage · Publicerad 14:02, 30 dec 2017

Mitt i maktens centrum, ett stenkast från parlamentsbyggnaden på Capitol Hill, ligger numera ett museum för världens mest lästa bok. Det är The Museum of the Bible, som efter 3,5 års byggande, nyligen slog upp dörrarna.

– Kön ringlade sig genom ett helt kvarter när vi öppnade. Två veckor senare har vi fortfarande 45 minuters kö, berättar museichef Cary Summers. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Politik Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier.

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Göteborg. Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger...

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Ledare Journalistik om Israel Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats...

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Vigsel. Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t...