Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

Enormt bibelmuseum hänför besökarna

Det är 43 000 kvadratmeter stort, det har kostat över 500 miljoner dollar och det har involverat fler än 8 000 personer. Den 17 november slog The Museum of the Bible upp portarna i Washington DC. – Vårt mål är att få människor att bli engagerade i Bibeln, säger museichef Cary Summers i en intervju med Världen idag.

Reportage · Publicerad 14:02, 30 dec 2017

Mitt i maktens centrum, ett stenkast från parlamentsbyggnaden på Capitol Hill, ligger numera ett museum för världens mest lästa bok. Det är The Museum of the Bible, som efter 3,5 års byggande, nyligen slog upp dörrarna.

– Kön ringlade sig genom ett helt kvarter när vi öppnade. Två veckor senare har vi fortfarande 45 minuters kö, berättar museichef Cary Summers. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...