I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Enormt bibelmuseum hänför besökarna

Det är 43 000 kvadratmeter stort, det har kostat över 500 miljoner dollar och det har involverat fler än 8 000 personer. Den 17 november slog The Museum of the Bible upp portarna i Washington DC. – Vårt mål är att få människor att bli engagerade i Bibeln, säger museichef Cary Summers i en intervju med Världen idag.

Reportage · Publicerad 14:02, 30 dec 2017

Mitt i maktens centrum, ett stenkast från parlamentsbyggnaden på Capitol Hill, ligger numera ett museum för världens mest lästa bok. Det är The Museum of the Bible, som efter 3,5 års byggande, nyligen slog upp dörrarna.

– Kön ringlade sig genom ett helt kvarter när vi öppnade. Två veckor senare har vi fortfarande 45 minuters kö, berättar museichef Cary Summers. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...