Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Enormt bibelmuseum hänför besökarna

Det är 43 000 kvadratmeter stort, det har kostat över 500 miljoner dollar och det har involverat fler än 8 000 personer. Den 17 november slog The Museum of the Bible upp portarna i Washington DC. – Vårt mål är att få människor att bli engagerade i Bibeln, säger museichef Cary Summers i en intervju med Världen idag.

Reportage · Publicerad 14:02, 30 dec 2017

Mitt i maktens centrum, ett stenkast från parlamentsbyggnaden på Capitol Hill, ligger numera ett museum för världens mest lästa bok. Det är The Museum of the Bible, som efter 3,5 års byggande, nyligen slog upp dörrarna.

– Kön ringlade sig genom ett helt kvarter när vi öppnade. Två veckor senare har vi fortfarande 45 minuters kö, berättar museichef Cary Summers. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

USA:s statsapparat står utan pengar

Skuldtak. Majoriteten i USA:s senat säger nej till en uppgörelse som skulle förhindra att federala myndigheter stängs ned. USA:s statsapparat står därmed utan...

Tre viktiga faktorer i migrationsdebatten

Ledare Svenska värderingar kontra sanna värderingar En företagsledare som gjort missbedömningar i den storleksordning som våra politiker gjort de senaste åren – i frågor om migration, integration,...