Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

En genuin upplevelse av Alfred Nobels företagsimperium

På söndag kommer än en gång Nobelpriser delas ut i Stockholm och Oslo, priser som uppmärksammar viktiga insatser och framsteg inom naturvetenskap, litteratur och fredsarbete. Men vem var mannen bakom?

Reportage · Publicerad 09:00, 9 dec 2017

Det är sommar när Världen idag besöker Villa Nobel i San Remo på den italienska rivieran. Behaglig värme, behaglig luft. Sluttningarna är beklädda av små och stora hus, terassodlingar och framför allt växthus, där man under vår och höst odlar blommor – rosor, nejlikor, iris, för att nämna några. Men konkurrens från andra trakter har minskat Blomsterrivierans betydelse.

Ner mot stranden blir husen som palats. Medelhavets blå vatten med sandstränder är ljuvligt skönt. Här utmed strandpromenaden ligger Villa Nobel.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...