Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

En genuin upplevelse av Alfred Nobels företagsimperium

På söndag kommer än en gång Nobelpriser delas ut i Stockholm och Oslo, priser som uppmärksammar viktiga insatser och framsteg inom naturvetenskap, litteratur och fredsarbete. Men vem var mannen bakom?

Reportage · Publicerad 09:00, 9 dec 2017

Det är sommar när Världen idag besöker Villa Nobel i San Remo på den italienska rivieran. Behaglig värme, behaglig luft. Sluttningarna är beklädda av små och stora hus, terassodlingar och framför allt växthus, där man under vår och höst odlar blommor – rosor, nejlikor, iris, för att nämna några. Men konkurrens från andra trakter har minskat Blomsterrivierans betydelse.

Ner mot stranden blir husen som palats. Medelhavets blå vatten med sandstränder är ljuvligt skönt. Här utmed strandpromenaden ligger Villa Nobel.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...