Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Dramatiskt Andedop blev start på 50 år i Guds tjänst

I år är det 50 år sedan den kristna profilen Claes-Göran Bergstrand tog emot dopet i den helige Ande. I samband med jubileet släpper han en bok om sitt mångåriga engagemang i den karismatiska rörelsen.

Reportage · Publicerad 09:00, 30 maj 2018

Claes-Göran Bergstrand, 76 år, är en välkänd profil i våra kyrkor, efter att i många år ha varit aktiv inom den karismatiska rörelsen och ett allkristet bönenätverk.

När vi träffas i köket i hans och Ullas hem i Hässelby, nämner han att det i vår är 50 år sedan han fick en stark upplevelse av den helige Ande. Det var det händelserika året 1968 och Claes-Göran gick på Betelseminariet, Baptistsamfundets pastorsutbildning.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...