Folk /…/ sade: "Allt han har gjort är gott. De döva får han att höra och de stumma att tala."
Markus 7:37b

Världen idag

Det oväntade Jesusmötet blev bästsäljare

För danska journalisten Charlotte Rörth var kristen- domen på sin höjd ett kulturfenomen, och tillvaron behövde kunna bevisas utifrån logik och vetenskapliga fakta. Men så mötte hon Jesus, osökt och oväntat. Och livet tog en annan vändning. Nu har hennes bok om upplevelsen sålt slut i Danmark. I höstas kom den ut på svenska.

Reportage · Publicerad 08:34, 16 jan 2018

När teologer och kristna ledare talar om avkristning och sekularisering talar den danska journalisten och författarinnan Charlotte Rörth om andliga upplevelser hos vanliga människor.

I sin bok Jag mötte Jesus, som nyligen gavs ut på svenska, beskriver hon hur hon, utan att vare sig ha sökt eller bett om det, fick en livsavgörande upplevelse. Hon visar att, mitt i det vi kallar avkristning, rör sig Jesus hos människor i vardagen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

300 präster beskylls för sexövergrepp på barn

USA. En stor utredning har funnit trovärdiga anklagelser om sexuella övergrepp på barn utförda av fler än 300 präster i delstaten Pennsylvania i USA. Fler...

Måla inte upp politiska motståndare som fiender

Ledare Samtalsklimat Den senaste presidentvalskampanjen i USA präglades av en förfärande polarisering, med förakt för motståndarsidan. Ingen drev den utvecklingen hårdare...

Valet börjar i dag – för utlandssvenskarna

Val. Svenska medborgare utomlands får börja förtidsrösta redan i dag. Över en halv miljon svenskar bor utomlands och av dessa får cirka 165 000 rösta – motsvarande 2,2 procent av samtliga som är röstberättigade i valet i Sverige.

Kristersson toppar förtroendemätning

Politik. Förtroendet för Ebba Busch Thor ökar mest Ulf Kristersson (M) fortsätter ha ett stabilt förtroende bland väljarna enligt Novus senaste mätning. Den som gått starkast framåt senaste månaderna...