Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Johannes 14:26

Världen idag

Det oväntade Jesusmötet blev bästsäljare

För danska journalisten Charlotte Rörth var kristen- domen på sin höjd ett kulturfenomen, och tillvaron behövde kunna bevisas utifrån logik och vetenskapliga fakta. Men så mötte hon Jesus, osökt och oväntat. Och livet tog en annan vändning. Nu har hennes bok om upplevelsen sålt slut i Danmark. I höstas kom den ut på svenska.

Reportage · Publicerad 08:34, 16 jan 2018

När teologer och kristna ledare talar om avkristning och sekularisering talar den danska journalisten och författarinnan Charlotte Rörth om andliga upplevelser hos vanliga människor.

I sin bok Jag mötte Jesus, som nyligen gavs ut på svenska, beskriver hon hur hon, utan att vare sig ha sökt eller bett om det, fick en livsavgörande upplevelse. Hon visar att, mitt i det vi kallar avkristning, rör sig Jesus hos människor i vardagen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Sveriges kristna råd minskar sina projekt

Ekumenik. 2,5 tjänster försvinner när Sveriges kristna råd tvingas spara. SKR får också en ny ordförande, och ett nytt samfund – Vännernas samfund – står på...

Budskapet ”Skydda dem” vinner gehör

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. I morgon, fredag, går medborgarna i Republiken Irland (Eire på det ursprungliga irländska språket gaeliska) till folkomröstning om det...

Nya tongångar från Kim ger hopp om toppmöte

Nordkorea Även Nordkorea är berett att mötas och prata, "när som helst, på vilket sätt som helst" — det är beskedet från Pyongyang efter USA:s avhopp från det...