Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Det oväntade Jesusmötet blev bästsäljare

För danska journalisten Charlotte Rörth var kristen- domen på sin höjd ett kulturfenomen, och tillvaron behövde kunna bevisas utifrån logik och vetenskapliga fakta. Men så mötte hon Jesus, osökt och oväntat. Och livet tog en annan vändning. Nu har hennes bok om upplevelsen sålt slut i Danmark. I höstas kom den ut på svenska.

Reportage · Publicerad 08:34, 16 jan 2018

När teologer och kristna ledare talar om avkristning och sekularisering talar den danska journalisten och författarinnan Charlotte Rörth om andliga upplevelser hos vanliga människor.

I sin bok Jag mötte Jesus, som nyligen gavs ut på svenska, beskriver hon hur hon, utan att vare sig ha sökt eller bett om det, fick en livsavgörande upplevelse. Hon visar att, mitt i det vi kallar avkristning, rör sig Jesus hos människor i vardagen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Adaktusson: "Återupprätta relationen med Israel"

Talar i riksdagen När Lars Adaktusson (KD) under onsdagen stiger upp i talarstolen i riksdagen för första gången är det för att efterlysa en ny svensk politik för...

Valet i Bayern slutade i en katastrof för kristsociala CSU

Nyhetskommentar Utrikeskommentar. Framgångar leder inte sällan till mättnad, lättja, självgodhet och en osund självbild. Psykologiska element som dessa finns förvisso bakom...