Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Deras kärlek segrade mot alla odds

En kärlekshistoria ur verkligheten att lyfta fram på Alla hjärtans dag – finns det något bättre? I Huskvarna bor Lena och Tomas Nordkvist med dottern Ängla. Historien om hur de blev ett par rymmer mer än ett mirakel. Inte minst fick Världen idag en avgörande betydelse.

Reportage · Publicerad 09:00, 15 feb 2018

En ovanlig start på en kärlekshistoria får man ändå kalla det första mötet mellan Lena Henriksson och Tomas Nordqvist.

Det skedde en höst för drygt tolv år sedan på Livets ord i Uppsala. Tomas var tillfälligt i stan och följde med en kompis till ett möte. Där var mycket folk och alldeles innan det skulle börja, rullade en flicka i rullstol in och parkerade vid raden framför.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Adaktusson: "Återupprätta relationen med Israel"

Talar i riksdagen När Lars Adaktusson (KD) under onsdagen stiger upp i talarstolen i riksdagen för första gången är det för att efterlysa en ny svensk politik för...

Valet i Bayern slutade i en katastrof för kristsociala CSU

Nyhetskommentar Utrikeskommentar. Framgångar leder inte sällan till mättnad, lättja, självgodhet och en osund självbild. Psykologiska element som dessa finns förvisso bakom...