För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

Ingvar Kamprad fotograferad 2002 på Ikea:s huvudkontor i småländska Älmhult. Foto: Claudio Bresciani/TT

Vinnaren som gjorde kunderna till vinnare

Premium · Publicerad 13:44, 15 feb 2018

Ingvar Kamprad, Sveriges främste entreprenör i modern tid, har avlidit 91 år gammal. Analyser och kommentarer har flödat i olika medier.

Börje Claesson, Kanal 10:s huvudägare som jobbat ihop med Ingvar Kamprad på Ikea i Älmhult, beskrev Kamprad som en ödmjuk, enkel, visionär, närvarande och intresserad chef i tidningen Inblick.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

L: Utvisning för hedersrelaterad brottslighet

Hedersförtryck. Liberalerna vill att svensk lag ses över när det gäller hedersrelaterade brott. Hedersförtyck är den värsta formen av förtryck, säger partiledaren...

Det behövs en nystart

Ledare Tragedin växer. Bill Hybels har varit en av de viktigaste kristna ledarna i USA i modern tid. Som grundare och pastor för församlingen Willow Creek har han företrätt...

Ät långsammare – gå ner i vikt

Fetmaforskning. Personer som stressar i sig maten skulle kunna gå ner i vikt om de tuggar långsammare och tar en paus mellan tuggorna, visar ny forskning.
E-tidning
Jerusalem – dåtid, nutid och framtid

Gud hatar synden. Men Gud älskar syndarna.

Bönekrönika Sebastian Stakset Jag undrar vad Paulus tänkte när han adresserade församlingen i Rom. Han befann sig i Korinth när han skrev brevet. En stad vars gud hade varit...

Ät långsammare – gå ner i vikt

Fetmaforskning. Personer som stressar i sig maten skulle kunna gå ner i vikt om de tuggar långsammare och tar en paus mellan tuggorna, visar ny forskning.