Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

USA och Kina dominerade

Nyhetskommentar · Publicerad 11:53, 9 jul 2018

Stormaktskampen mellan USA, EU, Kina och Ryssland samt följdverkningarna av Brexit, det brittiska utträdet ur det europeiska samarbetet, utgjorde några av de internationella frågeställningar som dryftades under Almedalsveckan i Visby.

I den gotländska medeltidsstaden Visby fanns debattörer som hävdade att USA är medvetna om att de bara har mellan tio och 15 år på sig att leda världsutvecklingen. Sedan kan Kina ta över rollen som den ledande aktören.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Alliansens Norlén (M) valdes till talman

Talman. Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

OAS-möte hålls i Ljungby

Sommarkonferens. 2019 års sommarmöte för Oasrörelsen kommer att arrangeras i småländska Ljungby, meddelar OAS på sin Facebooksida.