Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Nordkorea och Iran hamnade i det mediala blickfånget vid inledningen av 2018. Nordkoreas ledare och diktator Kim Jung-un uttryckte önskan att återupprätta dialog med Sydkorea, och i Iran massdemonstrerade tiotusentals iranier som fått nog av landets hårdkontrollerande religiösa styrelseskick. Foto: Ahn Young-joon och Ebrahim Noroozi / TT

Två pariastater sätter tonen

Nyhetskommentar · Publicerad 00:00, 5 jan 2018

Det nya året har inletts med att två av världens verkliga pariastater, Nordkorea och Iran, har hamnat i det mediala blickfånget.  

Nordkorea är den agressiva kärnvapenmakten som under fjolåret skjutit missiler över Japan och som hotar att slå till mot det amerikanska fastlandet med detta massdödandets förintelsevapen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...