I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Stolt kristen nation som väljer att utmana EU

Nyhetskommentar · Publicerad 00:00, 5 apr 2018

Till vardagsmaten hör sällan att ett regeringsparti i Europa förlorar åtta procentenheter av rösterna, en tillbakagång på omkring 600 000 röster, men ändå behåller en två tredjedels majoritet i parlamentet.

För fyra år sedan hände det i Ungern, detta land i Centraleuropa där befolkningen i århundraden flytt ifrån eller legat under muslimskt ottoman-turkiskt välde. När väl denna långa period var över, kom ungrarna gradvis att inlemmas i det katolsk-österrikiska Habsburgs styre.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

I helgen möts världsledare i Dag Hammarskjölds anda

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. ”Den längsta resan är den inåt" formulerade sig Förenta nationernas andre generalsekretare, den svenske diplomaten Dag Hammarskjöld (1905–61), i hans...