Den rättfärdiges läppar förstår vad som är välbehagligt, de ogudaktigas mun förvränger allt.
Ordspråksboken 10:32

Världen idag

François Fillon utslagen ur det franska presidentvalet och därmed en möjlighet att på allvar utmana den politiska sekularismens västeuropeiska bastion, Frankrike. Det menar Lennart Sacrédeus i sin nyhetskommentar. Foto: Michel Euler / AP / TT

Laïcité föll – men bara nästan

Nyhetskommentar · Publicerad 12:52, 26 apr 2017

De franska väljarna har nu den första valomgången av två bakom sig i att utse en ny president efter den avgående impopuläre socialisten François Hollande, som unikt nog som sittande statschef valde att inte ställa upp till omval.

Bland sammantaget elva presidentkandidater återstår därför nu endast de två förhandstippade, nämligen den tidigare socialistiske finansministern, numera socialliberale och partilöse Emmanuel Macron, 39 år, samt invandrar-, islam- och EU-kritiska Nationella frontens Marine Le Pen, 48 år.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ny inloggning på www.varldenidag.se

Från och med 3 februari 2016 har vi ändrat inloggning. Du loggar in på hemsidan genom att ange ditt kundnummer som användarnamn och det lösenord som du själv har valt. Om du inte tidigare har valt lösenord kan du göra det i vår digitala kundtjänst. I vår digitala kundtjänst kan du även registrera din e-postadress om du istället för kundnummer vill använda din e-postadress som användarnamn.