Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

I Nederländernas nya liberal-kristna fyrpartiregering ingår två partier på kristen grund: Kristdemokratiska apellen (CDA) och Kristna unionen (CU). På bilden premiärminister Mark Rutte (högerliberala VVD), som fortsätter på sin post. Foto: Seth Wenig / AP / TT

Kristna ministrar i ny regering i Nederländerna

Nyhetskommentar · Publicerad 00:00, 25 okt 2017

Nederländerna är kontrasternas och motsägelsernas land, kanske mer än något annat i Europa. Politiskt identifieras det tydligt med individualistisk ultra- och extremliberalism.

Det är inte utan att man kan se Nederländerna och dess tongivande liberala, vänsterinriktade socialdemokratiska och gröna partier, som ett avantgarde mot allt vad kristna traditionella västerländska värden och etik heter.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Vad små vi är när vi bara jagar efter mera.

Gästkrönika Jens Charlieson Jag ser Afrika i mitt Instagram­flöde och undrar vad det är som händer med oss här i väst. Många av mina vänner befinner sig just nu i Etiopiens...