De som bor vid jordens ändar
 häpnar för dina tecken,
 öster och väster 
 fyller du med jubel.
Ps. 65:9

Världen idag

Kristdemokratiska CDU/CSU tappade väljare stort högerut

Nyhetskommentar · Publicerad 13:28, 26 sep 2017

Inget efterkrigsval har som det i söndags skakat om Tyskland i grunden lika mycket, till stor del betingat av en snabb och stor förändring av den sociala verkligenheten. Ett mer polariserat Tyskland, EU-samarbetets viktigaste land, står för dörren.

Ledande företrädare för kristna kyrkor,  judenom och islam ser med påtaglig oro  på det nya läget i Tyskland. Ordföranden för de tyska judarnas centralråd, Josef Schuster, varnade för ”högerexremt tankegods utbrett i hela landet som hetsar mot minoriteter”.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ny inloggning på www.varldenidag.se

Från och med 3 februari 2016 har vi ändrat inloggning. Du loggar in på hemsidan genom att ange ditt kundnummer som användarnamn och det lösenord som du själv har valt. Om du inte tidigare har valt lösenord kan du göra det i vår digitala kundtjänst. I vår digitala kundtjänst kan du även registrera din e-postadress om du istället för kundnummer vill använda din e-postadress som användarnamn.

Weinstein skänkte stora belopp till Clintons

USA. Uppemot 250 000 dollar fick Clinton Foundations från den sexövergreppsanklagade Harvey Weinstein. Inte ett öre av dessa pengar kommer ges tillbaka,...