Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Kristdemokratiska CDU/CSU tappade väljare stort högerut

Nyhetskommentar · Publicerad 13:28, 26 sep 2017

Inget efterkrigsval har som det i söndags skakat om Tyskland i grunden lika mycket, till stor del betingat av en snabb och stor förändring av den sociala verkligenheten. Ett mer polariserat Tyskland, EU-samarbetets viktigaste land, står för dörren.

Ledande företrädare för kristna kyrkor,  judenom och islam ser med påtaglig oro  på det nya läget i Tyskland. Ordföranden för de tyska judarnas centralråd, Josef Schuster, varnade för ”högerexremt tankegods utbrett i hela landet som hetsar mot minoriteter”.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...