Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Konservativ vågmästare i USA:s högsta domstol

Nyhetskommentar · Publicerad 17:05, 11 jul 2018

97 för, noll där emot. Med dessa unika siffror valdes för 30 år sedan katoliken Anthony Kennedy till ny ledamot i USA:s mäktiga högsta domstol.

Med ett så överväldigande och brett stöd fanns förväntningar från alla håll i det amerikanska samhället. Så var också utnämningen av just denne domare extra komplicerad, då senaten året innan hade ratat två andra kandidater. Den tredje, domare Kennedy, tog man däremot till sin barm.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Missionsrådet om kritiken: ”Vi är inte en kyrka”

Abortsyn. Trots både intern och extern kritik försvarar Svenska Missionsrådet den formulering i sin policy där man stöder att biståndsmedel går till abort.

Varför demonstrerar du inte nu, Ulvskog?

Ledare Nyligen beslutade EPP – partigruppen i Europaparlamentet där både de svenska Moderaterna och Kristdemokraterna ingår – att verka för ett omedelbart...

Expert om höstmörkret: "Ge dig själv en ljuspuls"

Hälsa. Ett bra sätt att mota höstdeppen är med ljus. Och det finns många knep för att fylla på kroppens ljusnivåer. Men den vackra sommaren som var, gör...