Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Konservativ HD-nominerad undvek liberala blindskär

Nyhetskommentar · Publicerad 00:00, 13 sep 2018

Många reagerade med förvåning förra veckan då den nominerade domaren till USA:s Högsta domstol, Brett Kavanaugh, troende katolik och värdekonservativ, som svar på en direkt fråga i senatsförhören gjorde klart att han såg abortfrågan ”som avslutad”.

Kavanaugh är tänkt som ny vågmästare mellan värdekonservativa och liberala i USA:s mäktiga Högsta domstol. Nu valde han att gå aborträttsanhängarna till mötes i senatens utfrågning förra veckan, ett oväntat och för många republikaner och kristna oönskat besked. Samtidigt är det ett faktum att svaret ökar hans chanser att bli godkänd av en del liberala demokratiska senatorer och två kritiska republikaner.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...