För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

Kärnvapenkrig förbytt till handslag och promenad

Nyhetskommentar · Publicerad 00:00, 14 jun 2018

Helt nyligen, i september i fjol, upplevde många ledare att världen inte befunnit sig så nära ett fullständigt för­ödande kärn­vapen­krig sedan Kuba­krisen i oktober 1962. Då, för mer än ett halvt sekel sedan, deklarade USA:s president John F Kennedy att han var beredd att vidta alla till buds stående medel för att förhindra transporten av sovjetryska raketmissiler till Kuba.

Allvaret i att Nordkorea 2017 öppet trotsade världssamfundet och tidigare FN-resolutioner genom att avfyra en kärnvapenstridsspets rakt över Japan, gick inte att förringa. Klart stod att den kommunistiska familjedynastins Nordkorea nu lyckats utveckla massförstörelsevapen med räckvidd att nå ända fram till det amerikanska fastlandet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Nioåring fick dödshjälp i Belgien

Eutanasi. Allt fler fall Nyligen kom en rapport från Belgien, ett av få länder i Europa som tillåter aktiv dödshjälp, som visar att efterfrågan på eutanasi ökar kraftigt. Den...

Fejkbild spreds efter israelisk offensiv

Propaganda. En bild på en fyraårig palestinsk flicka, Bayan Abu Khamash, som ska ha dödats i ett israeliskt flyganfall mot Gaza i veckan, fick stor spridning på...