I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Därför är Sydkorea Asiens tredje mest kristna land

Nyhetskommentar · Publicerad 00:00, 14 feb 2018

I Gangwon-provinsen, där de olympiska vinterspelen just nu pågår i staden Pyeongchang, utgör den kristna befolkningen den största religiösa gruppen. Det sker i Sydkorea, Asiens tredje starkaste land i fråga om kristendomens ställning.

Att kristendomen i Sydkorea har vunnit detta insteg i människornas hjärtan, tankar och värderingar jämfört med grannländer som Kina och Japan, har, bland annat, att göra med Koreahalvöns särskilda historia. Här lyckades nämligen aldrig inhemska religioner, ofta knutna till vad som skulle kunna kallas shamanism (och därmed naturreligioner) att etablera sig fullt ut eller vinna ett fast grepp om människors sinnen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skillnaden mellan 1948 och 2018

Israelkommentar Israelkommentar. Ett starkt land med självförtroende Det har skrivits en hel del om Israel och 70-årsjubileet de senaste veckorna, inte minst här i Världen idag. Och det är onekligen en märkesdag, väl...