För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

VM-stjärna hyllar kristen skola

Hockeyproffset Mika Zibanejad briljerade i tisdagens VM-match mellan Sverige och Ryssland. I en intervju med SVT berättar han att han har gått på Södermalmskyrkans kristna skola. På skolan fanns en samhörighet som överbryggade segregation, förklarar han.

Nyheter · Publicerad 10:03, 17 maj 2018

Hockey-VM pågår för fullt i Danmark. Den som har följt Sveriges matcher har kunnat se hur en 25-årig centerspelare vid namn Mika Zibanejad har briljerat, inte minst i tisdagens match mot Ryssland då Zibanejad gjorde Sveriges första mål.

Till vardags spelar Mika Zibanejad för NHL-klubben New York Rangers, men han började sin karriär i Stockholmslagen Hammarby, AIK och Djurgården.

I en intervju med SVT berättar Zibanejad att det, med hans iransk-finska bakgrund, inte alltid har varit lätt i hockeyvärlden.

– Det kändes som om man alltid behövde hävda sig lite mer, alltid vara lite bättre för att bli accepterad. Det var något som låg i luften, säger han.

Annat var det när Zibanejad gick på Södermalmskyrkans kristna skola.

– Där var det väldigt många utlänningar. Och där var det en helt annan atmosfär, det kändes som att alla var på samma sida, berättar 25-åringen.

På Södermalmskyrkans kristna skola är man stolt över sin forne elev. I ett Facebookinlägg hyllar man den numera världskände hockeystjärnan.

Den som vill se mer av 25-åringen kan bänka sig framför tv:n i kväll, torsdag, klockan kvart över åtta. Då spelar nämligen Sverige kvartsfinal mot Lettland.

Nioåring fick dödshjälp i Belgien

Eutanasi. Allt fler fall Nyligen kom en rapport från Belgien, ett av få länder i Europa som tillåter aktiv dödshjälp, som visar att efterfrågan på eutanasi ökar kraftigt. Den...

Fejkbild spreds efter israelisk offensiv

Propaganda. En bild på en fyraårig palestinsk flicka, Bayan Abu Khamash, som ska ha dödats i ett israeliskt flyganfall mot Gaza i veckan, fick stor spridning på...