Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Johannes 14:26

Världen idag

VM-stjärna hyllar kristen skola

Hockeyproffset Mika Zibanejad briljerade i tisdagens VM-match mellan Sverige och Ryssland. I en intervju med SVT berättar han att han har gått på Södermalmskyrkans kristna skola. På skolan fanns en samhörighet som överbryggade segregation, förklarar han.

Nyheter · Publicerad 10:03, 17 maj 2018

Hockey-VM pågår för fullt i Danmark. Den som har följt Sveriges matcher har kunnat se hur en 25-årig centerspelare vid namn Mika Zibanejad har briljerat, inte minst i tisdagens match mot Ryssland då Zibanejad gjorde Sveriges första mål.

Till vardags spelar Mika Zibanejad för NHL-klubben New York Rangers, men han började sin karriär i Stockholmslagen Hammarby, AIK och Djurgården.

I en intervju med SVT berättar Zibanejad att det, med hans iransk-finska bakgrund, inte alltid har varit lätt i hockeyvärlden.

– Det kändes som om man alltid behövde hävda sig lite mer, alltid vara lite bättre för att bli accepterad. Det var något som låg i luften, säger han.

Annat var det när Zibanejad gick på Södermalmskyrkans kristna skola.

– Där var det väldigt många utlänningar. Och där var det en helt annan atmosfär, det kändes som att alla var på samma sida, berättar 25-åringen.

På Södermalmskyrkans kristna skola är man stolt över sin forne elev. I ett Facebookinlägg hyllar man den numera världskände hockeystjärnan.

Den som vill se mer av 25-åringen kan bänka sig framför tv:n i kväll, torsdag, klockan kvart över åtta. Då spelar nämligen Sverige kvartsfinal mot Lettland.

Sveriges kristna råd minskar sina projekt

Ekumenik. 2,5 tjänster försvinner när Sveriges kristna råd tvingas spara. SKR får också en ny ordförande, och ett nytt samfund – Vännernas samfund – står på...

Budskapet ”Skydda dem” vinner gehör

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. I morgon, fredag, går medborgarna i Republiken Irland (Eire på det ursprungliga irländska språket gaeliska) till folkomröstning om det...

Nya tongångar från Kim ger hopp om toppmöte

Nordkorea Även Nordkorea är berett att mötas och prata, "när som helst, på vilket sätt som helst" — det är beskedet från Pyongyang efter USA:s avhopp från det...