Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Johannes 14:26

Världen idag

VM-stjärna hyllar kristen skola

Hockeyproffset Mika Zibanejad briljerade i tisdagens VM-match mellan Sverige och Ryssland. I en intervju med SVT berättar han att han har gått på Södermalmskyrkans kristna skola. På skolan fanns en samhörighet som överbryggade segregation, förklarar han.

Nyheter · Publicerad 10:03, 17 maj 2018

Hockey-VM pågår för fullt i Danmark. Den som har följt Sveriges matcher har kunnat se hur en 25-årig centerspelare vid namn Mika Zibanejad har briljerat, inte minst i tisdagens match mot Ryssland då Zibanejad gjorde Sveriges första mål.

Till vardags spelar Mika Zibanejad för NHL-klubben New York Rangers, men han började sin karriär i Stockholmslagen Hammarby, AIK och Djurgården.

I en intervju med SVT berättar Zibanejad att det, med hans iransk-finska bakgrund, inte alltid har varit lätt i hockeyvärlden.

– Det kändes som om man alltid behövde hävda sig lite mer, alltid vara lite bättre för att bli accepterad. Det var något som låg i luften, säger han.

Annat var det när Zibanejad gick på Södermalmskyrkans kristna skola.

– Där var det väldigt många utlänningar. Och där var det en helt annan atmosfär, det kändes som att alla var på samma sida, berättar 25-åringen.

På Södermalmskyrkans kristna skola är man stolt över sin forne elev. I ett Facebookinlägg hyllar man den numera världskände hockeystjärnan.

Den som vill se mer av 25-åringen kan bänka sig framför tv:n i kväll, torsdag, klockan kvart över åtta. Då spelar nämligen Sverige kvartsfinal mot Lettland.

Paraguay öppnade ambassad i Jerusalem

Israel Paraguays president Horacio Cartes var på plats när landets nya ambassad i Jerusalem invigdes under måndagen. Paraguay är det andra landet, efter...

F.d. Equmeniapastor misstänkt mördad

Örebro. I början av förra veckan anmäldes Lena Wesström, före detta pastor i Equmeniakyrkan, som försvunnen. I helgen meddelade polisen att man funnit en död...

Vi ber om mer än bara andlig förnyelse

Ledare Behovet av folkväckelse Ett av de mest intressanta inslagen i kristna kyrkans liv är andliga väckelser och förnyelserörelser. Som en frisk vårvind från himlen, en fräsch...

Delvis fel om nekad klockringning

Böneutrop. Den katolska kyrkan i Växjö hade inte nekats tillstånd att ringa i klockan om söndagar, så som kyrkoherden sa till media efter beskedet om att en...