Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

VM-stjärna hyllar kristen skola

Hockeyproffset Mika Zibanejad briljerade i tisdagens VM-match mellan Sverige och Ryssland. I en intervju med SVT berättar han att han har gått på Södermalmskyrkans kristna skola. På skolan fanns en samhörighet som överbryggade segregation, förklarar han.

Nyheter · Publicerad 10:03, 17 maj 2018

Hockey-VM pågår för fullt i Danmark. Den som har följt Sveriges matcher har kunnat se hur en 25-årig centerspelare vid namn Mika Zibanejad har briljerat, inte minst i tisdagens match mot Ryssland då Zibanejad gjorde Sveriges första mål.

Till vardags spelar Mika Zibanejad för NHL-klubben New York Rangers, men han började sin karriär i Stockholmslagen Hammarby, AIK och Djurgården.

I en intervju med SVT berättar Zibanejad att det, med hans iransk-finska bakgrund, inte alltid har varit lätt i hockeyvärlden.

– Det kändes som om man alltid behövde hävda sig lite mer, alltid vara lite bättre för att bli accepterad. Det var något som låg i luften, säger han.

Annat var det när Zibanejad gick på Södermalmskyrkans kristna skola.

– Där var det väldigt många utlänningar. Och där var det en helt annan atmosfär, det kändes som att alla var på samma sida, berättar 25-åringen.

På Södermalmskyrkans kristna skola är man stolt över sin forne elev. I ett Facebookinlägg hyllar man den numera världskände hockeystjärnan.

Den som vill se mer av 25-åringen kan bänka sig framför tv:n i kväll, torsdag, klockan kvart över åtta. Då spelar nämligen Sverige kvartsfinal mot Lettland.

Häxor tar till svart magi mot nyvald HD-domare

USA. Efter en turbulent utnämningsprocess har USA:s nye HD-domare Brett Kavanaugh fått ett nytt problem på halsen. En grupp "häxor" planerar att lägga en...

Utvisning av 6-åring stoppas: "Beslutet togs för snabbt"

Migrationsverket Migrationsverket stoppar tills vidare den mycket uppmärksammade utvisningen av en i praktiken föräldralös sexårig pojke till Ukraina. – Vi gick till...

Är det fritt fram för män att slå kvinnor?

Ledare Genusflummet fortsätter I helgen som gick tog Rachel McKinnon ett sprintguld i världsmästerskapen i cykling. Händelsen hade förmodligen passerat obemärkt utanför...

I Oberammergau har Jesu lidande skildrats sedan 1634

Passionsspel. Vart tionde år sätts de berömda Passionsspelen upp i sydtyska Oberammergau. 2020 är det dags igen och redan nu går flera resebyråer ut med...

Adaktusson: ”Återupprätta relationen med Israel”

Riksdagen. Israel och Mellanösterns kristna i fokus vid jungfrutal i riksdagen När Lars Adaktusson (KD) under onsdagen stiger upp i talarstolen i riksdagen för första gången är det för att efterlysa en ny svensk politik för...