Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Skolborgarrådet Olle Burell vill inte att Stockholm i framtiden ska hyra ut lokaler till konfessionella friskolor. Foto: Anette Andersson

Vill inte svara på Världen idags frågor

Hur tänker skolborgarrådet Olle Burell (S) gå till väga för att förbjuda konfessionella friskolor att hyra lokaler av Stockholms stad? Den frågan avböjde han att besvara när Världen idag sökte honom på måndagen.

Nyheter · Publicerad 20:50, 6 mar 2018

Världen idag ville också ha svar på en annan fråga, nämligen om det står politiker fritt att utestänga vissa grupper från hyreskontrakt, beroende på vad man som politiker tycker om verksamheten? 

Men Olle Burell, som tidigare har lett Socialdemokraternas nomineringsgrupp i kyrkomötet, vill alltså inte svara på detta.

Sitt radikala utspel om att porta konfessionella friskolor från kommunens lokaler, gjorde han i Expressen på måndagen (artikel ovan). Han har också talat med både P4 Stockholm, SVT Nyheter och StockholmDirekt/Bromma Tidning. Men Världen idag får alltså ingen möjlighet att tala med den folkvalde skolpolitikern.

”Vi får avböja den tyvärr,” skriver pressekreterare Tomas Gustavsson i ett sms till Världen idag.

Läsare som önskar att få svar på sina frågor blir alltså tvungna att själva söka kontakt med Olle Burell per mejl eller telefon: olle.burell@stockholm.se och genom Stockholms stadshus, 08-508 290 00.

Här är frågorna Olle Burell inte vill besvara

I dag är det ju tillåtet att driva skolor med konfessionell inriktning. Blir detta då inte ett sätt att försöka kringgå den lagstiftning som gäller? 

Står det politiker/staden fritt att utestänga vissa grupper från hyreskontrakt, beroende på vad man tycker om verksamheten? 

Vilket regelverk stöder man sig på i detta fall och sker det redan i dag i andra sammanhang?

Är du beredd att agera även mot andra skolor som ni menar misslyckas med att ta in elever på ett integrerande sätt, särskilt utifrån social bakgrund, och i så fall hur?

Frågorna ovan mejlades till Olle Burell och hans pressekreterare under måndagen.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Miljön en kärnpunkt i skapelseuppdraget

Ledare Profetröster behöver slå larm Ett kristet perspektiv handlar om att granska och analysera samhällsutvecklingen med Bibeln som karta och kompass. Det kräver ett stort mått av...