Nyheter

Varnar för exodus från Europa

Ortodoxa judar ber under det judiska nyårsfirandet i Budapest 5 september. Judar i Ungern och även i Sverige och flera andra europeiska länder upplever en ökande antisemitism. Tidningen Jerusalem Post menar att Israel måste förbereda sig på att ta emot många judar från Europa.

Landet bör förbereda sig på att ta emot tusentals europeiska judar de kommande åren, på grund av den ökande antisemitismen. Det menar flera bedömare, däribland tidningen Jerusalem Post.

Efter att ha tagit upp flera undersökningar som de senaste åren pekar på ökande antisemitism i många europeiska länder, och lagar som förbjuder utövande av judiska religiösa seder, drar Jerusalem Post slutsatsen att tiden är inne för Israel att förbereda sig på ett exodus, uttåg, av judar från Europa.
"Israel bör förbereda sig... på att ta emot tusentals europeiska judar. Deras exodus kommer att vara ett bevis på att Europa lärt sig för lite av Förintelsen, men kommer också att vara en väldig tillgång för den judiska staten", skriver tidningen på ledarplats.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS