Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Världsvid böneaktion för Europa

Att lovsjunga och proklamera Guds planer över Europa. Det var agendan när bedjare i helgen besökte Nordkap – och elva andra platser i Europa – i aktionen ”European ring of Worship”.

Nyheter · Publicerad 19:58, 14 jul 2017

Som en ring omgavs kontinenten med samlingar av lovsång och bön. Aktioner genomfördes parallellt i exempelvis Istanbul, Armenien, Kreta, Portugal, Irland och Island. Teamet i Nord­kap bestod av åtta svenskar och fem norrmän.

– Ytterligare ett 80-tal svenska bedjare hade under helgen samlats spontant på sju olika platser i Sverige. De ville på detta sätt stötta upp aktionen, berättar Helen Sjöberg som var ansvarig för teamet i Nordkap.

– Och via Facebook deltog ett helt nätverk av bedjare. Även utanför Europa, i länder som Korea och USA, hade många bedjare snappat upp vad som hände och valt att sluta upp i bönen för Europa.

Vid en viss tidpunkt varje dag, klockan 16–18, gick de tolv platserna samtidigt in i ett synkroniserat pass av lovsång och bön. I Nordkap gjorde teamet dessutom nedslag på olika platser. Dels i ett bönehus i staden Honningsvåg, dels utomhus. Vid turiststationen i Nordkap blev dessutom en ganska stor publik – på offentlig plats – vittnen till lovsången.

– Vid två tillfällen lyssnade uppåt 200 människor. Det var så mäktigt, säger Helen Sjöberg. Vi fick så mycket fin kontakt med människor, förklarar hon och berättar om djupt berörda människor. En polsk ung kvinna som jobbade i receptionen kom fram med tårar i ögonen, och förklarade att hennes arbetsplats blivit fylld av Guds närvaro och härlighet.

Men det övergripande målet för aktionen var större än så.

– Det handlar om Europa, att från alla dessa hörn av Europa be för vår världsdel, att människor ska bli frälsta. Vid bad bland annat också för Sverige.

Bakom ”European ring of worship” står organisationen World Horizon. Helgens aktion hade planerats sedan många månader och Helen Sjöberg beskriver det som dagar av proklamation och deklaration av Guds kärlek till och planer för Europa.

– Vi tror att Gud har intresse för Europa och att våra böner är viktiga. 

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...