Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Varför är du med på Nationella Bönedagar i Örebro?

Nyheter · Publicerad 11:56, 8 jan 2018

Ulrika Andersson, Ödeshög

​– Det är viktigt för mig att vara med och det är viktigt för Sverige. Jag upplever att vi står inför något framöver som vi inte riktigt förstår. Hjärtat säger att det är viktigt även om huvudet inte fattar.

Mirjam Vigelsbo, Örebro

− Det är alltid gott att vara med på bönedagar. Det är ett härligt tema för dagarna och det har varit en fin kväll. Man blir ödmjuk när man får lyssna till människor som levt sitt liv för Gud. För mig är det inte viktigt med samfundsgränser, det är viktigt att komma tillsammans.

Christer Dahlberg, Kungsängen

− Jag vill inleda året med att be för Sverige. Det är bra att få koppla ihop med fler och vi behöver komma samman från olika församlingar. Det är där det händer något, bönen och lovsången blir en enande faktor.

Viveca Öberg, Surahammar

− Bönen för landet ligger mig varmt om hjärtat. Gemensam bön är väldigt viktigt och det är kraftfullt. Det är grunden i hela livet med Kristus och i gemenskapen.

Ivar Strömberg, Kungsängen

− Jag har ett hjärta för bön och det är viktigt att vara med och höra vad Gud vill för landet. Enhet är en av nycklarna till genombrott och här kommer vi tillsammans som Guds folk.

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Politik Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier.

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Göteborg. Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger...

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Ledare Journalistik om Israel Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats...

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Vigsel. Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t...