Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

Varför är du med på Nationella Bönedagar i Örebro?

Nyheter · Publicerad 11:56, 8 jan 2018

Ulrika Andersson, Ödeshög

​– Det är viktigt för mig att vara med och det är viktigt för Sverige. Jag upplever att vi står inför något framöver som vi inte riktigt förstår. Hjärtat säger att det är viktigt även om huvudet inte fattar.

Mirjam Vigelsbo, Örebro

− Det är alltid gott att vara med på bönedagar. Det är ett härligt tema för dagarna och det har varit en fin kväll. Man blir ödmjuk när man får lyssna till människor som levt sitt liv för Gud. För mig är det inte viktigt med samfundsgränser, det är viktigt att komma tillsammans.

Christer Dahlberg, Kungsängen

− Jag vill inleda året med att be för Sverige. Det är bra att få koppla ihop med fler och vi behöver komma samman från olika församlingar. Det är där det händer något, bönen och lovsången blir en enande faktor.

Viveca Öberg, Surahammar

− Bönen för landet ligger mig varmt om hjärtat. Gemensam bön är väldigt viktigt och det är kraftfullt. Det är grunden i hela livet med Kristus och i gemenskapen.

Ivar Strömberg, Kungsängen

− Jag har ett hjärta för bön och det är viktigt att vara med och höra vad Gud vill för landet. Enhet är en av nycklarna till genombrott och här kommer vi tillsammans som Guds folk.

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...