Nyheter

Vädjar till politikerna att höja rösten

SUK har gjort ett selfiecollage och tecknet på bilderna är en arabisk bokstav, den första bokstaven i ordet ”Nasaré” som använts som en nedsättande benämning på kristna och som klottrats på kristnas hem för att markera att de är utdrivna. "Detta tecken har vi nu gjort till vårt och vi bär det med stolthet", skriver SUK.

Sveriges unga katoliker, SUK, ber i ett öppet brev till regeringen att politikerna ska höja rösten för de kristna minoriteterna i Irak och Syrien och att verka för att FN ska utfärda en resolution om en "Safe haven" på Nineveslätten. På två dagar skrev drygt 1000 personer under. "Vi vågar inte invänta 1000 underskrifter till", skriver de.

"Höj en modig röst i världen. Verka för att FN ska utfärda en resolution om en Safe haven på Nineveslätten. Mana människor till att göra plats i sitt hjärta för ytterligare en humanitär katastrof. Världssamfundet måste försöka skydda dessa människor – på den plats där dessa folk har levat i tusentals år: Nineveslätten. Det är säkert jättesvårt. Vi måste försöka ändå", skriver Sveriges unga katoliker som nu skickar underskrifterna till statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS