Nyheter

Väckelsebok delades ut till Sveriges makthavare

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad fick motta jubileumsboken av Sören Carlsvärd, Svenska Baptistsamfundets missionsföreståndare och ordförande. Foto: Per Danielsson
Foto: Per Danielsson

​Socialdemokraterna, Liberalerna, riksdagen och kungahuset har den senaste tiden påmints om väckelserörelsernas viktiga roll för demokratins utveckling i Sverige. Med jubileumsboken Vägmärken för baptister, Tro, frihet, gemenskap – Svenska baptistsamfundet 1848-2012 har de påmints om dessa rörelsers gemensamma rötter. Baptistförsamlingen i Vallersvik i Halland, grundad 1848, var den första demokratiska församlingen där varje person, man som kvinna hade en röst. Sist i raden av mottagare var kungahuset, vid en uppvaktning hos biskopen och överhovpredikanten Johan Dalman i Strängnäs.

Publicerad Uppdaterad

Svenska baptistsamfundets missionsföreståndare och ordförande, Sören Carlsvärd, mötte bland annat Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad i Betelkyrkan i Örebro, en av Sveriges äldsta baptistförsamlingar, för att överlämna jubileumsboken till Socialdemokraterna och hoppas att den finner en plats i rörelsens bibliotek på Sveavägen 68 i Stockholm.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS