Nyheter

V vägrar svara på frågor om omstridd riksdagskandidat

Medan V:s partiledare Jonas Sjöstedt åker runt i Sverige och håller tal, ägnar sig en annan företrädare för partiet åt att försöka stoppa journalistiska granskningar. Foto: Adam Ihse / TT
Världen idag i måndags

Kan man vara företrädare för Vänsterpartiet om man tror att man har rätt att stoppa journalistiska publiceringar? Den och flera andra frågor vägrar Vänsterpartiet att svara på efter Världen idags rapportering om Said Hadrous, som bekräftat att han deltagit i DFLP:s propalestinska väpnade kamp och sedan försökt hindra Världen idag från att publicera texten.

Publicerad Uppdaterad

I måndags skrev Världen idag att Said Hadrous, som har plats nummer sju på Vänsterpartiets riksdagslista i region Skåne väst, bekräftar att han har deltagit i DFLP:s propalestinska väpnade kamp. I artikeln framgick det även att Hadrous vägrade att komma med korrigeringar till den intervju Världen idag gjort med honom och att han hotade med att polisanmäla tidningen vid en publicering. Dessutom kallade han Världen idag för ”rasistisk, sionistisk press” i ett Facebookinlägg.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS