Nyheter

V-kandidat ville stoppa artikel om väpnad kamp

Said Hadrous, ordförande i kontroversiella Grupp 194, står nu på Vänsterns riksdagslista. Foto: Drago Prvulovic / TT
På en Facebooksida beskrivs den man som tycks vara Said Hadrous som "Fightern Said Hadrous". Bredvid bilden har en Said Hadrous kommenterat och namngett en av de andra personerna som poserar.
Said Hadrous har fått många chanser att komma med korrektur till texten, men han meddelar i princip bara att han inte godkänner publicering. Foto: Sara Andersson
Världen idag 9 augusti
Foto: Sara Andersson

För några veckor sedan skrev Världen idag om Said Hadrous, som är ledare för den terrorhyllande organisationen Grupp 194 och även kandiderar för V till riksdagen. I en intervju med Världen idag bekräftar han nu att han som ung var en del av DFLP:s väpnade kamp i Mellanöstern. Sedan vill han dock förbjuda Världen idag att publicera texten och i ett inlägg på Facebook kallar han tidningen för både "rasistisk" och "sionistisk".

Publicerad Uppdaterad

Said Hadrous står på plats nummer sju på Vänsterpartiets riksdagslista i region Skåne väst. Han är inte bara politiker, utan även ordförande för den pro-palestinska organisationen Grupp 194. En organisation som på sin Facebooksida har hyllat en barnmartyr, lovordat Ma’alot-massakern där 21 israeliska skolbarn dödades och visat samröre med med DFLP (Demokratiska fronten för Palestinas befrielse) – gruppen som låg bakom massakern på barn.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS