Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

PLO:s generalsekreterare Saeb Erekat. Foto: Amr Nabil/ NTB Scanpix/ TT

USA stänger ner Palestinakontor

USA:s utrikesdepartement kommer inte att förnya tillståndet för den palestinska organisationen PLO i Washington, bekräftar företrädare för organisationen. Nu hotar palestinierna med att bryta all kommunikation med president Trump och hans administration om planerna fullföljs.

Nyheter · Publicerad 13:53, 20 nov 2017

PLO, som internationellt ses som företrädare för alla palestinier, måste ha sitt tillstånd för att verka i den amerikanska huvudstaden förnyat var sjätte månad. Det är första gången tillståndet dras in sedan 1980.

Ett "olyckligt och oacceptabelt beslut", skriver PLO:s generalsekreterare Saeb Erekat i ett brev till USA:s regering.

Enligt Palestinas utrikesminister Riyad al-Malki har utrikesdepartement uttryckt i ett brev att det inte finns några skäl till att behålla kontoret öppet.

– Det här har inte hänt tidigare och vi har krävt att utrikesdepartementet och Vita huset förklarar sig. De har sagt att det kommer vara ett möte med högt uppsatta jurister på måndag. Efter det kommer de att ge ett klart besked, säger al-Malki till AFP.

Vad vill våra partier göra i praktiken?

Ledare God ideologi inte tillräckligt Politiskt arbete har med nödvändighet två sidor.  Det finns en praktisk sida, som handlar om att lösa konkreta samhällsproblem. Olof Palmes ord...