Höj, ni portar, era huvuden, höj er, ni eviga dörrar, så att ärans konung kan tåga in.
Psalm 24:7

Världen idag

PLO:s generalsekreterare Saeb Erekat. Foto: Amr Nabil/ NTB Scanpix/ TT

USA stänger ner Palestinakontor

USA:s utrikesdepartement kommer inte att förnya tillståndet för den palestinska organisationen PLO i Washington, bekräftar företrädare för organisationen. Nu hotar palestinierna med att bryta all kommunikation med president Trump och hans administration om planerna fullföljs.

Nyheter · Publicerad 13:53, 20 nov 2017

PLO, som internationellt ses som företrädare för alla palestinier, måste ha sitt tillstånd för att verka i den amerikanska huvudstaden förnyat var sjätte månad. Det är första gången tillståndet dras in sedan 1980.

Ett "olyckligt och oacceptabelt beslut", skriver PLO:s generalsekreterare Saeb Erekat i ett brev till USA:s regering.

Enligt Palestinas utrikesminister Riyad al-Malki har utrikesdepartement uttryckt i ett brev att det inte finns några skäl till att behålla kontoret öppet.

– Det här har inte hänt tidigare och vi har krävt att utrikesdepartementet och Vita huset förklarar sig. De har sagt att det kommer vara ett möte med högt uppsatta jurister på måndag. Efter det kommer de att ge ett klart besked, säger al-Malki till AFP.

Sista chansen samla namn mot svordomar

#Sluta svära. Den 19 december är slutdatum för namninsamlingen mot svordomar i Public Service. Initiativtagarna hoppas på en riktigt bra slutspurt under helgen. –...

Barnens bästa trumfar över de vuxnas drömmar

Gästkrönika Jens Charlieson Allt handlar inte om en människas sexuella läggning. Jag vet att man gärna vill sortera in frågor och åsikter i de fack där de har placerats...