Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Upplaga 78 av Edsväraveckan gick av stapeln

Kraften i det kristna vittnesbördet och Guds ords trovärdighet. Sådant lyftes fram när den årliga Edsväraveckan genomfördes för 78:e gången.

Nyheter · Publicerad 13:00, 1 aug 2018

Mitt på västgötaslätten, mellan Vara och Falköping, har väckelsemöten och bibelstudium hållits varje sommar sedan 1940-talet. Så också detta år. Trots värmen kunde 300-400 deltagare besöka kvällsmötena där en rad kända förkunnare medverkade. Bland dem KG Larsson som hållit sina uppskattade bibelstudier under Edsväraveckan sedan 2004. Med sin stora kunskap från Gamla Testamentets profetböcker, Israels historia och nutid landade han i år i Apostlagärningarna.

Bland årets förkunnare återfanns också riksevangelist Pär Alfredsson, numera Equmenia­kyrkans nationella chef, som avbröt sin båtsemester på västkusten för att förkunna ett utmanande omvändelsebudskap här i Edsväratältet.

– Jag är privilegierad och har riktigt längtat hit. Min bön den här kvällen är för dig som ännu inte har mött Honom. Det kan ske på vilket sätt som helst, bara ditt hjärta är öppet, predikade Alfredsson.

Med utgångspunkt från Paulus radikala omvändelse, men också Alfredssons möte med Nordiska Motståndsrörelsen i Almedalen nyligen, betonade han att ”om en person som Paulus kunde bli frälst, så kan det ske med vem som helst”.

– En tro på Jesus är en relation som öppnar för det eviga livets gåva! påpekade han och slog fast att denna gåva inte är längre bort än en enkel ärlig bön.

Pär Alfredsson framhöll också att Paulus ”son” Timoteus fick uppdraget att föra vidare vad han hört bland annat till barn och barnbarn.

– Ett vittnesbörd kan ingen ta ifrån er! sa Alfredsson till åhörarna i tältet.

Bland talarna fanns också Ingemar Helmner samt bibelläraren Anders Sjöberg som höll fyra bibelstudier. Han uppmanade publiken till att stå upp för hela Bibelns budskap och påpekade att Skriften är utandad av Gud.

Sammanlagt 2 000 personer besökte tältet under veckan, enligt arrangören.

En tro på Jesus är en relation som öppnar för det eviga livets gåva!

Att sprida evengeliet är församlingens uppdrag

Ledare Tid att evangelisera Varje församling behöver ha en gementänkt strategi för lokal evangelisation och mission i sitt närområde. Att sprida evangeliet till sitt närområde...