Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Magnus Persson. Foto: Samuel Björk / Arkiv

United i Malmö söker samarbete med EFS

Församlingen United Öresundskyrkan i Malmö vill söka samarbete med EFS med mål att bli dubbelansluten till EFS och Pingst FFS. Det står klart efter ett församlingsmöte i söndags.

Nyheter · Publicerad 18:59, 10 okt 2017

– United har sedan flera år upptäckt skatterna i det Lutherska och Rosenianska arvet och vi är på en resa mot ett kyrkans reformatoriska centrum. Det handlar egentligen bara om att bli mer av vad vi i praktiken redan är, säger församlingens föreståndare, Magnus Persson, i ett pressmeddelande.

– Vi vill inte förskingra vårt pentekostala arv och vår avsikt är inte att lämna pingstgemenskapen utan istället att bredda församlingen, och då inte minst de diakonala och missionala möjligheter som kan öppnas lokalt genom ett samarbete med EFS.

Från EFS sida ser man fram emot ett fördjupat samtal om samarbete med United. Och man ser positivt på församlingens önskan att bli en samarbetskyrka mellan EFS och pingst FFS, uppger rörelsen i ett pressmeddelande.

– Vi har en mycket positiv kontakt med Magnus Persson och United, inte minst på det lokala planet i Malmö, säger Kerstin Oderhem, missionsföreståndare för EFS.

– För oss är strävan efter ett fördjupat samarbete naturligt och det lyfter frågan om en fördjupad ekumenik där vi ser styrkan i våra respektive väckelsearv. 

Över 9 000 ensamkommande kan prövas på nytt

Migration. Den så kallade gymnasielagen får tillämpas, konstaterar Migrationsöverdomstolen. Tusentals ensamkommande kan nu få en ny möjlighet att stanna i...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

Busch Thor utesluter inte att regera med SD-stöd

Politik. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor utesluter inte att regera med hjälp av SD-stöd. Det sade hon efter tisdagens statsministeromröstning...

Nu når Vision Sverige en miljon hushåll

TV Den kristna tv-kanalen Vision Sverige finns som fri kanal i Viasats och numera också Canal digitals utbud. Det innebär att det är möjligt för ungefär...