Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Magnus Persson. Foto: Samuel Björk / Arkiv

United i Malmö söker samarbete med EFS

Församlingen United Öresundskyrkan i Malmö vill söka samarbete med EFS med mål att bli dubbelansluten till EFS och Pingst FFS. Det står klart efter ett församlingsmöte i söndags.

Nyheter · Publicerad 18:59, 10 okt 2017

– United har sedan flera år upptäckt skatterna i det Lutherska och Rosenianska arvet och vi är på en resa mot ett kyrkans reformatoriska centrum. Det handlar egentligen bara om att bli mer av vad vi i praktiken redan är, säger församlingens föreståndare, Magnus Persson, i ett pressmeddelande.

– Vi vill inte förskingra vårt pentekostala arv och vår avsikt är inte att lämna pingstgemenskapen utan istället att bredda församlingen, och då inte minst de diakonala och missionala möjligheter som kan öppnas lokalt genom ett samarbete med EFS.

Från EFS sida ser man fram emot ett fördjupat samtal om samarbete med United. Och man ser positivt på församlingens önskan att bli en samarbetskyrka mellan EFS och pingst FFS, uppger rörelsen i ett pressmeddelande.

– Vi har en mycket positiv kontakt med Magnus Persson och United, inte minst på det lokala planet i Malmö, säger Kerstin Oderhem, missionsföreståndare för EFS.

– För oss är strävan efter ett fördjupat samarbete naturligt och det lyfter frågan om en fördjupad ekumenik där vi ser styrkan i våra respektive väckelsearv. 

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...