Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Magnus Persson. Foto: Samuel Björk / Arkiv

United i Malmö söker samarbete med EFS

Församlingen United Öresundskyrkan i Malmö vill söka samarbete med EFS med mål att bli dubbelansluten till EFS och Pingst FFS. Det står klart efter ett församlingsmöte i söndags.

Nyheter · Publicerad 18:59, 10 okt 2017

– United har sedan flera år upptäckt skatterna i det Lutherska och Rosenianska arvet och vi är på en resa mot ett kyrkans reformatoriska centrum. Det handlar egentligen bara om att bli mer av vad vi i praktiken redan är, säger församlingens föreståndare, Magnus Persson, i ett pressmeddelande.

– Vi vill inte förskingra vårt pentekostala arv och vår avsikt är inte att lämna pingstgemenskapen utan istället att bredda församlingen, och då inte minst de diakonala och missionala möjligheter som kan öppnas lokalt genom ett samarbete med EFS.

Från EFS sida ser man fram emot ett fördjupat samtal om samarbete med United. Och man ser positivt på församlingens önskan att bli en samarbetskyrka mellan EFS och pingst FFS, uppger rörelsen i ett pressmeddelande.

– Vi har en mycket positiv kontakt med Magnus Persson och United, inte minst på det lokala planet i Malmö, säger Kerstin Oderhem, missionsföreståndare för EFS.

– För oss är strävan efter ett fördjupat samarbete naturligt och det lyfter frågan om en fördjupad ekumenik där vi ser styrkan i våra respektive väckelsearv. 

Alf Svensson: Barnen viktigaste valfrågan

Familjepolitik. Barnens bästa måste bli den viktigaste valfrågan. Det skriver Alf Svensson i en debattartikel i Dagens Nyheter. Får vi inte trygga barn löser vi inte...

Ett skrämmande exempel på hur ekonomiska intressen prioriteras före människovärde.

Gästkrönika Bitte Assarmo I Belgien överger sjuksköterskor och socialarbetare, som specialiserat sig på palliativ vård, sitt yrke eftersom klinikerna de arbetar på har...