Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

United flyttar – Hillsong flyttar in

United Öresundskyrkan flyttar snart till en byggnad i centrala Malmö. Nu står det klart att Hillsong flyttar in i kyrkans gamla lokaler på Kirseberg.

Nyheter · Publicerad 12:01, 17 maj 2017

Sedan en tid tillbaka har United Öresundskyrkan i Malmö velat flytta sin verksamhet till centrala Malmö – tanken har varit att ha en bas där och sedan arbeta med församlingsplantering i olika stadsdelar – men ett långt hyreskontrakt har hållit dem kvar i lokalerna på Kirseberg i norra Malmö. Nu blir dock flyttplanerna verklighet.

Från och med den 11 juni kommer församlingen, om allt går som det ska, fira gudstjänst i de nya lokalerna i centrala Malmö.

Den som tar över de gamla lokalerna blir Hillsong Malmö, som har haft ett campus i Västra hamnen, men tillhör Hillsong Köpenhamn.

– För ett år sedan upplevde vi konkret att Gud utmanade oss att kontakta Hillsong och erbjuda dem möjligheten att ta över våra lokaler, då de är väl anpassade efter deras typ av verksamhet. På det här sättet blir det en lösning för båda våra församlingar och en större vinst för Guds rike, säger Magnus Persson, pastor i United, i ett pressmeddelande.

– Vi får inte bara möjlighet att flytta till nya lokaler som passar oss bättre, utan det blir också fortsatt kristen verksamhet i våra gamla lokaler på Kirseberg, fortsätter han.

Hillsong tar över Uniteds hyresavtal samt en del av utrustningen i lokalerna från och med den 15 juni.

Teamet i United Öresundskyrkan hoppas nu kunna komma i gång med sitt församlingsplanteringsarbete i staden.

Sedan 2011 har församlingen varit starkt involerad i frågan, och tagit initiativ till planteringar i flera städer, men arbetet i Malmös stadsdelar har blivit vilande på grund av lokalfrågan. I stället har församlingen tagit sig tid att utveckla sin teologiska inriktning, arbeta med gudstjänster och utveckla sin församlingsplanteringsstrategi.

På det här sättet blir det en lösning för båda våra församlingar och en större vinst för Guds rike.

Fem personer sköts ihjäl utanför kyrka

Dagestan. Fem personer dog då en man öppnade eld mot gudstjänstbesökare som var på väg ut från en kyrka i Dagestan i söndags. Ryska polisutredare utesluter...

Ett skrämmande exempel på hur ekonomiska intressen prioriteras före människovärde.

Gästkrönika Bitte Assarmo I Belgien överger sjuksköterskor och socialarbetare, som specialiserat sig på palliativ vård, sitt yrke eftersom klinikerna de arbetar på har...

Kari Jobe kommer till Sverige i sommar

Musik. Den 3 juni kommer den profilerade lovsångsledaren Kari Jobe att hålla konsert på Livets Ord i Uppsala. Det skriver Livets Ord och Impact Sweden i ett...