Löna inte ont med ont, sträva efter det som är gott inför alla människor.
Romarbrevet 12:17

Världen idag

United flyttar – Hillsong flyttar in

United Öresundskyrkan flyttar snart till en byggnad i centrala Malmö. Nu står det klart att Hillsong flyttar in i kyrkans gamla lokaler på Kirseberg.

Nyheter · Publicerad 12:01, 17 maj 2017

Sedan en tid tillbaka har United Öresundskyrkan i Malmö velat flytta sin verksamhet till centrala Malmö – tanken har varit att ha en bas där och sedan arbeta med församlingsplantering i olika stadsdelar – men ett långt hyreskontrakt har hållit dem kvar i lokalerna på Kirseberg i norra Malmö. Nu blir dock flyttplanerna verklighet.

Från och med den 11 juni kommer församlingen, om allt går som det ska, fira gudstjänst i de nya lokalerna i centrala Malmö.

Den som tar över de gamla lokalerna blir Hillsong Malmö, som har haft ett campus i Västra hamnen, men tillhör Hillsong Köpenhamn.

– För ett år sedan upplevde vi konkret att Gud utmanade oss att kontakta Hillsong och erbjuda dem möjligheten att ta över våra lokaler, då de är väl anpassade efter deras typ av verksamhet. På det här sättet blir det en lösning för båda våra församlingar och en större vinst för Guds rike, säger Magnus Persson, pastor i United, i ett pressmeddelande.

– Vi får inte bara möjlighet att flytta till nya lokaler som passar oss bättre, utan det blir också fortsatt kristen verksamhet i våra gamla lokaler på Kirseberg, fortsätter han.

Hillsong tar över Uniteds hyresavtal samt en del av utrustningen i lokalerna från och med den 15 juni.

Teamet i United Öresundskyrkan hoppas nu kunna komma i gång med sitt församlingsplanteringsarbete i staden.

Sedan 2011 har församlingen varit starkt involerad i frågan, och tagit initiativ till planteringar i flera städer, men arbetet i Malmös stadsdelar har blivit vilande på grund av lokalfrågan. I stället har församlingen tagit sig tid att utveckla sin teologiska inriktning, arbeta med gudstjänster och utveckla sin församlingsplanteringsstrategi.

På det här sättet blir det en lösning för båda våra församlingar och en större vinst för Guds rike.

Henriksson vill inte gå före i abortfrågan

Abort. KD avvaktar Socialstyrelsens möte med läkare Socialminister Annika Strandhäll (S) vill inte slå fast att sena aborter inte får avslutas ända in i 22:a graviditetsveckan. Men KD kommer inte att...

Ryssland tiger om Wallenberg

Brott. Den ryska säkerhetstjänsten vill inte offentliggöra dokument som skulle kunna kasta ljus över Raoul Wallenbergs död. Det kan ske först 2022, är...

Om religion inte hör hemma bland politik, så hör politik inte hemma bland religion.

Gästkrönika Jens Charliesson Det borde vara en dubbelriktad gata, den där uppfattningen att religion ska hållas utanför politiken. Det är ju så man tycker i dagens Sverige, att...

Avböjer "skyddsring" vid synagogan

Antisemitism. Judisk förening oroad för säkerhet den 30 september Den judiska församlingen i Göteborg önskar att de som vill skydda stadens judar när Nordiska motståndsrörelsen demonstrerar den 30 september, inte...