I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

United flyttar – Hillsong flyttar in

United Öresundskyrkan flyttar snart till en byggnad i centrala Malmö. Nu står det klart att Hillsong flyttar in i kyrkans gamla lokaler på Kirseberg.

Nyheter · Publicerad 12:01, 17 maj 2017

Sedan en tid tillbaka har United Öresundskyrkan i Malmö velat flytta sin verksamhet till centrala Malmö – tanken har varit att ha en bas där och sedan arbeta med församlingsplantering i olika stadsdelar – men ett långt hyreskontrakt har hållit dem kvar i lokalerna på Kirseberg i norra Malmö. Nu blir dock flyttplanerna verklighet.

Från och med den 11 juni kommer församlingen, om allt går som det ska, fira gudstjänst i de nya lokalerna i centrala Malmö.

Den som tar över de gamla lokalerna blir Hillsong Malmö, som har haft ett campus i Västra hamnen, men tillhör Hillsong Köpenhamn.

– För ett år sedan upplevde vi konkret att Gud utmanade oss att kontakta Hillsong och erbjuda dem möjligheten att ta över våra lokaler, då de är väl anpassade efter deras typ av verksamhet. På det här sättet blir det en lösning för båda våra församlingar och en större vinst för Guds rike, säger Magnus Persson, pastor i United, i ett pressmeddelande.

– Vi får inte bara möjlighet att flytta till nya lokaler som passar oss bättre, utan det blir också fortsatt kristen verksamhet i våra gamla lokaler på Kirseberg, fortsätter han.

Hillsong tar över Uniteds hyresavtal samt en del av utrustningen i lokalerna från och med den 15 juni.

Teamet i United Öresundskyrkan hoppas nu kunna komma i gång med sitt församlingsplanteringsarbete i staden.

Sedan 2011 har församlingen varit starkt involerad i frågan, och tagit initiativ till planteringar i flera städer, men arbetet i Malmös stadsdelar har blivit vilande på grund av lokalfrågan. I stället har församlingen tagit sig tid att utveckla sin teologiska inriktning, arbeta med gudstjänster och utveckla sin församlingsplanteringsstrategi.

På det här sättet blir det en lösning för båda våra församlingar och en större vinst för Guds rike.

Dyrt när folktandvården bjöd på yoga och alkohol

Sörmland. Yoga, ”klangmeditation” och alkohol har stått på notan när Folktandvården i Sörmland haft personaldag på spa-anläggningen Yasuragi. Totalt har...

Ebba Busch Thor försvarar kärnfamiljen

Politik. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor sa nyligen till tidningen QX att ett gaypar kan vara precis lika goda föräldrar som hon och hennes...

Vi behöver utrusta oss med ett visst mått av ödmjukhet.

Gästkrönika Eva Skog På dörrkarmen i mitt arbetsrum har jag ritat streck med blyerts. Horisontella små streck som gör tiden synlig, visar hur mina barn växer, utvecklas,...