Nyheter

Ulf Ekman lämnar över till Joakim Lundqvist

I samband med 30-årsjubileet lämnar Ulf Ekman över pastorsansvaret för Livets ord i Uppsala till Joakim Lundqvist, nu ledare för Ny Generation och direktor för Livets ords bibelskola.

Den 26 maj i år firar Livets ord i Uppsala 30 år. En vecka senare – den 2 juni – slutar Ulf Ekman som förstepastor och lämnar över huvudansvaret för församlingen till Joakim Lundqvist, som i dagsläget är ordförande för Ny Generation och direktor för Livets ords bibelcenter. I en exklusiv intervju med Världen idags chefredaktör Lukas Berggren berättar de om stafettväxlingen.

Det är två uppsluppna herrar jag möter hemma hos makarna Ekman på Fridhem i Storvreta. Medan Birgitta Ekman regisserar fotograferingen rör sig Ulf Ekman och Joakim Lundqvist snabbt mellan ämnen som sport och teologi. Eftersom Ulf ska lämna över stafettpinnen till Joakim vill han försäkra sig om att efterträdaren inte bara är renlärig i teologin, utan också när det kommer till hockeyns förlovade värld.
– Vi kanske ska ta det först. Det är viktigt att du håller på Frölunda, säger han till den inbitne Leksingen Joakim och skrattar.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS