Nyheter

”Två år av smärta och mycket nåd”

”Jag är medveten om bristerna och utmaningarna i vår egen kyrkofamilj, men bejakar fullt ut vår teologi och arbetssätt, inklusive församlingsplantering, vårt sätt att bedriva mission och så vidare”, säger Livets ord-pastorn Joakim Lundqvist. Foto: Julia Nordh
Foto: Julia Nordh

För lite drygt två år sedan meddelade Livets ords grundare Ulf Ekman att han och hustrun Birgitta tänkte konvertera till den katolska kyrkan. Nu berättar Livets ords pastor Joakim Lundqvist om tiden som gått sedan dess och kommenterar även den bok som paret släppte i höstas.– Säger man så klart och tydligt att den kyrka jag går in i är den enda sanna, säger man naturligtvis samtidigt något om den kyrkofamilj och det sammanhang man lämnar.

Publicerad Uppdaterad

Söndagen den 9 mars 2014 låg det en spänning i luften på Livets ord i Uppsala. Församlingen hade låtit meddela att Ulf Ekman hade något viktigt att berätta. Under förmiddagens gudstjänst släpptes bomben – att Ulf Ekman skulle bli katolik och lämna den församling som han hade grundat drygt trettio år tidigare. Budskapet spreds som en löpeld i både kristen och profan media.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS