Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

USA:s president Donald Trump och hans hustru Melania Trump deltog i torsdags i den ceremoni där årets nationella julgran tänds utanför Vita huset. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / TT

Trump höll fram kristet julbudskap

Julen handlar om Guds kärleksgåva till mänskligheten – det sade Donald Trump i ett tal i samband med en ceremoni vid Vita huset. Unikt att en amerikansk president tar så tydlig ställning för den kristna tron, menar predikanten Franklin Graham och verkar få medhåll av hundratusentals människor som gillar Trumps tal på Facebook.

Nyheter · Publicerad 09:00, 6 dec 2017

Med en glittrande julgran bakom sig och med hustrun Melania Trump vid sin sida höll USA:s president Donald Trump ett tal i samband med en ljuständningsceremoni vid Vita huset i torsdags.

”Julhistorien börjar 2 000 år tillbaka med en mamma, en pappa, deras lilla son – och den mest speciella gåvan av alla – gåvan av Guds kärlek till hela mänskligheten”, sade Trump. 

”Oavsett vad vi tror, så vet vi att Jesu Kristi födelse, och berättelsen om detta fantastiska liv, ändrade människans historias riktning för alltid”, fortsatte han.
Därefter betonade presidenten att den riktiga julandan inte handlar om vad vi har, utan vilka vi är.

"Var och en av oss är ett Guds barn", sa han och avslutade med att önska USA och hela världen en god jul.

Talet mötte stora applåder, och har nu även hyllats på nätet. I skrivande stund har över 250 000 personer gillat eller ”älskat” klippet på Donald Trumps Facebooksida. Klippet har delats över 180 000 gånger och har setts mer än 6,8 miljoner gånger.

En av dem som har delat klippet är förkunnaren Franklin Graham, son till evangelisten Billy Graham.

”Aldrig under min livstid har vi haft en president som är villig att ta en så stark, uttalad ställning för den kristna tron som president Donald J. Trump”, skriver han på sin Facebooksida.

”Det spelar ingen roll om du är protestant, evangelikal, ortodox, katolik – alla kristna behöver ställa sig bakom honom i bön”, fortsatte han.

Det är inte första gången som Donald Trump är tydlig med julens budskap. Under sin presidentvalskampanj tog han ställning mot dem som ville sekularisera julen genom att byta ut uttrycket ”God jul” mot ”Glad helg”, skriver Christian Post.

I november 2015 ska Trump ha frågat sig om det var dags för en bojkott av kaffekedjan Starbucks efter att de tagit fram röda julmuggar som, till skillnad från tidigare år, saknade julsymboler.

Var och en av oss är ett Guds barn.

Trump: Kön ska definieras vid födseln

USA. Trump-administrationen vill införa en snävare definition av kön – den skulle innebära att en persons juridiska kön definieras vid födseln som...