Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Joakim Hagerius. Foto: Zandra Erikshed

Tidningen Dagen får ny opinionsredaktör

Joakim Hagerius, pastor i Saronkyrkan i Göteborg, blir opinionsredaktör på tidningen Dagen. Den 5 mars påbörjar han sin anställning och ersätter då Elisabeth Sandlund, som kommer finnas kvar som ledarskribent på halvtid. Detta skriver Dagen.

Nyheter · Publicerad 21:00, 14 nov 2017

Hagerius har i kombination med pastorstjänsten varit ordförande i Göteborgs räddningsmission och i Göteborgs kristna råd. Han uppges vara engagerad i flyktingars situation och i andra sociala frågor.

2009 väckte det stor uppmärksamhet när Saronkyrkan, under Hagerius ledarskap, öppnade upp för medlemskap för personer som lever i homosexuella relationer. 2011 nominerades Hagerius, som EFK-pastor, till att bli samfundsledare inom ett annat samfund, Gemensam Framtid, numera Equmeniakyrkan. Hagerius har studerat teologi på Teologiska högskolan i Stockholm.

Vem som tar över som pastor i Saronkyrkan efter Joakim Hagerius är ännu inte klart.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...