I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

"Allt som resten av Mellanöstern inte är, det är Tel Aviv: tolerant, avspänd och sekulär", konstaterar Vagabonds redaktion, som utsett Tel Aviv till hetaste storstad att besöka 2018. Foto: Dan Balilty / AP Photo / TT

Tel Aviv "hetaste" resmålet under nästa år

Den israeliska storstaden Tel Aviv är både tolerant och trendig, och väl värd ett besök. Det tycker resetidningen Vagabond, som i sitt senaste nummer korar staden till hetaste stad att besöka 2018.

Nyheter · Publicerad 16:04, 27 dec 2017

"Tel Aviv – för den åtta kilometer långa sandstranden och för att staden är coolast i Mellanöstern".

Så lyder motiveringen när tidskriften Vagabond placerar den israeliska staden vid Medelhavet i topp i kategorin "bästa städerna" att besöka 2018.

Redaktionen har listat 35 destinationer i sex kategorier, bland annat "bästa länderna", "bästa matresorna" och "bästa budgetresorna". 

"Allt som resten av Mellanöstern inte är, det är Tel Aviv: tolerant, avspänd och sekulär", konstaterar Vagabonds redaktion, som alltså slår ett slag för Israel som resmål.

Svenska Ving återupptog sina resor till Tel Aviv i somras. Man beskrev bland annat halvmiljonstaden som en modern storstad som lockar olika kundsegment. En bonus, skriver Ving, är att resenären har det historiska Jaffa på gångavstånd, medan det bara tar någon timme att besöka Jerusalem.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...