Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

"Allt som resten av Mellanöstern inte är, det är Tel Aviv: tolerant, avspänd och sekulär", konstaterar Vagabonds redaktion, som utsett Tel Aviv till hetaste storstad att besöka 2018. Foto: Dan Balilty / AP Photo / TT

Tel Aviv "hetaste" resmålet under nästa år

Den israeliska storstaden Tel Aviv är både tolerant och trendig, och väl värd ett besök. Det tycker resetidningen Vagabond, som i sitt senaste nummer korar staden till hetaste stad att besöka 2018.

Nyheter · Publicerad 16:04, 27 dec 2017

"Tel Aviv – för den åtta kilometer långa sandstranden och för att staden är coolast i Mellanöstern".

Så lyder motiveringen när tidskriften Vagabond placerar den israeliska staden vid Medelhavet i topp i kategorin "bästa städerna" att besöka 2018.

Redaktionen har listat 35 destinationer i sex kategorier, bland annat "bästa länderna", "bästa matresorna" och "bästa budgetresorna". 

"Allt som resten av Mellanöstern inte är, det är Tel Aviv: tolerant, avspänd och sekulär", konstaterar Vagabonds redaktion, som alltså slår ett slag för Israel som resmål.

Svenska Ving återupptog sina resor till Tel Aviv i somras. Man beskrev bland annat halvmiljonstaden som en modern storstad som lockar olika kundsegment. En bonus, skriver Ving, är att resenären har det historiska Jaffa på gångavstånd, medan det bara tar någon timme att besöka Jerusalem.

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...