Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Synagogan skulle legat nära Bondi Beach öster om Sydney. Foto: NTB scanpix / TT

Sydney stoppar bygge av synagoga

En förort till Sydney har stoppat det planerade bygget av en ny synagoga. Orsaken är att synagogan skulle kunna bli ett mål för terrorister, skriver den australiska nyhetssajten news.com.au. Och gjordes synagogan riktigt säker, skulle den störa gatubilden, menar kommunen.

Nyheter · Publicerad 14:01, 8 aug 2017

En mark- och miljörätt i Sydney har ställt sig bakom beslutet från Waverleys kommun.

– Beslutet är utan motstycke, säger den judiska församlingens rabbin, Yehoram Ulman, till news.com.au.

– Implikationerna är enorma. Det kan i grund och botten innebära att ingen judisk organisation får finnas i bostadsområden. Det här kommer att hämma judiskt liv och judiska aktiviteter i Sydney, och i förlängningen, hela Australien, och belöna terror.

“Förslaget till byggnation borde avvisas, eftersom platsen inte är lämplig för bruk av den föreslagna synagogan," skriver kommunen, och förklarar att det finns oro för "trygghet och säkerhet för framtida brukare av synagogan, liksom för grannar, bilister och fotgängare på Wellington Street".

Men säkerheten är bara en aspekt för stadsdelen, som omfattar den populära stranden Bondi Beach.

Den föreslagna byggnaden "motsvarar inte kontexten, karaktären eller gatubilden", skriver kommunen, som samtidigt avvisar församlingens förslag till hur man skulle kunna förbättra säkerheten ytterligare kring byggnaden. Denna förhöjda säkerhet skulle nämligen få "en oacceptabel påverkan på gatubilden och närliggande fastigheter".

Alf Svensson: Barnen viktigaste valfrågan

Familjepolitik. Barnens bästa måste bli den viktigaste valfrågan. Det skriver Alf Svensson i en debattartikel i Dagens Nyheter. Får vi inte trygga barn löser vi inte...

Ett skrämmande exempel på hur ekonomiska intressen prioriteras före människovärde.

Gästkrönika Bitte Assarmo I Belgien överger sjuksköterskor och socialarbetare, som specialiserat sig på palliativ vård, sitt yrke eftersom klinikerna de arbetar på har...