Nyheter

Sveriges ambassad i Israel fick besök av Elida

I den här byggnaden i Tel Aviv, där Sveriges ambassad ligger, fick Elidas besättning ett fint mottagande. Foto: Olivia Larsson
Delar av Elidas besättning fick sitta ned över en fika med ambassadören och berätta om syftet med sin expedition. Ambassadör Magnus Hellgren är nr 3 från höger. Foto: Joseph Abrahamsson
Sveriges ambassadör i Israel, Magnus Hellgren, tillsammans med Elidas skeppare Stefan Abrahamsson. Foto: Olivia Larsson
Foto: Picasa
Foto: Picasa
Foto: Picasa
Foto: Picasa
Skepparen Stefan Abrahamsson, Anders Antbland, ordförande för Elidas stiftelse och Isaac Bachman, fd ambassadör i Sverige.

Medieintervjuer, besök i Knesset och möte på Sveriges ambassad i Tel Aviv har stått på programmet när segelbåten Elida lagt till i Israel.– Vi undvek inte de jobbiga frågorna, säger kapten Stefan Abrahamsson angående ambassadbesöket.

Publicerad Uppdaterad

I dag lämnar den svenska båten Elida Israel efter elva dagar i hamnen i Herzliya, strax utanför Tel Aviv. Under vistelsen har besättningen bland annat träffat Israels utrikesminister, Tzipi Hotovly, besökt utrikesministeriet, talat om seglatsens syfte med en ledamot i Knesset, besökt universitet, haft konserter och intervjuats av många medier. Man har också träffat Sveriges Israelambassadör på ambassaden i Tel Aviv.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS