Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Anders Carlsson. Foto: Ungdom med uppgift, UMU

Svenskar stod med i bönen för Argentina

Kristna svenskar inom organisationen UMU har stått med pro-life-anhängarna i Argentina genom att be. – Det här är en viktig fråga eftersom den handlar om hur vi värderar livet, säger Anders Carlsson, ledare för UMU i Linköping.

Nyheter · Publicerad 17:59, 10 aug 2018

Att senaten i Argentina röstade emot lagförslaget som skulle liberalisera landets abortlagar gläder medarbetarna på missionsorganisationen UMU:s bas i Linköping.

– Vi har levt nära den här frågan en tid, säger Anders Carlsson, ledare för basen, och berättar att han och hans fru, som själva varit bosatta i Sydamerika, har regelbunden kontakt med UMU-basen i Argentina.

Från Linköping har man därför stått med sina sydamerikanska trossyskon genom att be för att lagförslaget inte skulle gå igenom.

– Det här är en extremt viktig fråga. Den handlar om hur vi ser på livet och hur vi värderar livet, säger Anders Carlsson.

Han tror att vi skulle behöva ”gå framåt” i frågan om hur vi värderar ofödda barns liv även i Sverige.

Carlsson gläds inte bara över omröstningens utfall, utan även över den enhet som har präglat kyrkan i Argentina under kampanjen.

– Vi har blivit väldigt uppmuntrade och inspirerade av det som hänt. De kristna har mobiliserat och gjort något ihop. Jag tror att det är dags för oss kristna i Sverige att presentera vad vi tror på och varför.

Att sprida evengeliet är församlingens uppdrag

Ledare Tid att evangelisera Varje församling behöver ha en gementänkt strategi för lokal evangelisation och mission i sitt närområde. Att sprida evangeliet till sitt närområde...