Nyheter

Svenska forskare: ”Gör som Israel och förorda D-vitamin”

I Israel har man sett att människor med låga D-vitaminnivåer löper större risk för att smittas och dö i covid-19. Foto: Mark Lennihan/AP/TT
Ägg är ett exempel på livsmedel som innehåller D-vitamin. Foto: Janerik Henriksson/TT

Myndigheter i Sverige borde, i likhet med Israel, rekommendera D-vitamintillskott med anledning av coronapandemin, menar två forskare vid Örebro universitet. De hävdar att många svenskar kan ha drabbats hårt av covid-19 i onödan, på grund av D-vitaminbrist.

Publicerad Uppdaterad

I en debattartikel i Expressen konstaterar professorn Susanne Bejerot och medicine doktorn Mats Humble, båda forskare vid Institutionen för medicinska vetenskaper vid Örebro universitet, att det nu finns ett femtontal forskningsrapporter som tyder på att låga D-vitaminnivåer ökar risken för allvarlig sjukdom och död i covid-19. 

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS