Nyheter

Stridande V-kandidat missade riksdagen

Said Hadrous, ordförande i kontroversiella Grupp 194, står nu på Vänsterns riksdagslista. Foto: Drago Prvulovic / TT
På en Facebooksida beskrivs den man som tycks vara Said Hadrous som "Fightern Said Hadrous". Bredvid bilden har en Said Hadrous kommenterat och namngett en av de andra personerna som poserar.
Världen idag 9 augusti
STOCKHOLM 2017-11-10Amineh Kakabaveh, riksdagsledamot f�r V‰nsterpartiet Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT / Kod 10078** OUT DN, Dagens Industri (‰ven arkiv), Metro och Expressen ** Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT
Leila Ali Almi Foto: Miljöpartiet / TT

Världen idag avslöjade innan valet att Said Hadrous, nummer sju på Vänsterpartiets lista i Skåne läns västra, leder den terrorhyllande organisationen Grupp 194 lokalt och att han som ung var en del av DFLP:s väpnade kamp i Mellanöstern. Hadrous kom inte in i riksdagen.

Publicerad Uppdaterad

Said Hadrous hotade med att polisanmäla Världen idag i samband med publiceringen om hans förflutna och om hans engagemang i Grupp 194. Och Vänsterpartiet vägrade att svara på frågor om sin kandidat. I valet fick Hadrous näst flest kryss av alla Vänsterpartiets kandidater i Skåne läns västra, 242 stycken. Det räcker dock inte för honom att ta sig in i riksdagen.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS