Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Stopp för samkönade äktenskap

Australiens högsta domstol ogiltigförklarade på torsdagen den lag om samkönade äktenskap som trädde i kraft i helgen i huvudstaden Canberra. 27 äktenskap som hunnit ingås är därmed inte längre giltiga.

Nyheter · Publicerad 11:11, 12 dec 2013

Australian capital territory, ACT, den region som inkluderar huvudstaden Canberra införde i oktober en lagstiftning om samkönade äktenskap, i strid med den nationella lagen, som reserverar äktenskap för heterosexuella par. Den territoriella lagen trädde i kraft i lördags, men han bara vara giltig i några dagar innan landets högsta domstol på torsdagen upphävde lagen. 27 samkönade par hann gifta sig, men får nu se sina äktenskap ogiltiga. En annan form av äktenskap kan inte existera vid sidan av det som erkännas i nationell lagstiftning, är domstolens slutsats.
– Det här är förödande för de par som gifte sig den här veckan och deras familjer, säger Rodney Croome, nationell direktor för Australian Marriage Equality, rapporterar The Australian. Men, säger han, det här var bara "ett tillfälligt nederlag".

Enligt domstolen måste det nationella parlamentet först besluta om att tillåta samkönade äktenskap innan det kan införas i någon del av landet. Men någon lagändring är inte att vänta den närmaste tiden, då den sittande konservativa regeringen, under premiärminister Tony Abbott vill behålla den nuvarande äktenskapslagstiftningen.

Kristna organisationen Australian Christian Lobby gläds över att domstolen slår fast att hela landet ska ha samma äktenskapslagar.
– Äktenskapet mellan man och kvinna är bra för samhället... Det handlar om att ge nästa generation en framtid där de kan fostras av sina biologiska föräldrar där det är möjligt, säger direktor Lyle Shelton i ett uttalande. Han beklagar samtidigt den situation som de par nu i hamnat i när deras äktenskap inte är giltiga.

I Indien återinförde högsta domstolen på onsdagen kriminalisering av homosexuella handlingar, med livstids fängelse som strängaste straff. Därmed upphävdes ett domslut från 2009, som legaliserade sex mellan samtyckande vuxna personer. Regeringen förklarade på torsdagen att de överväger alla möjligheter till en lagändring för att upphäva kriminaliseringen, rapporterar Times of India.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...