Folk /…/ sade: "Allt han har gjort är gott. De döva får han att höra och de stumma att tala."
Markus 7:37b

Världen idag

Stockholm nås med evangeliet

Med målet att nå Stockholm med evangelium genomför den arabiska församlingen i Sundbyberg just nu en evangelisationssatsning i huvudstaden. Fram till på lördag delar man ut biblar och traktat i olika stadsdelar. – Många är öppna för Guds ord, säger pastorn Merzek Botros.

Nyheter · Publicerad 10:00, 13 jun 2018

Mellan den 11 och 16 juni finns kristna personer ute på Stockholms gator och torg för att dela med sig om evangeliet om Jesus. Det är den arabiska församlingen i Sundbyberg som genomför en evangelisationssatsning som de bjuder kristna från alla samfund att delta i.

– Vi har bett mycket för Sverige, men har upplevt att det är dags att göra något mer. Därför går vi nu ut och delar Guds ord, säger Merzek Botros, pastor i församlingen.

Han påpekar att många människor från olika länder har kommit till Sverige de senaste åren, vilket enligt honom utgör en möjlighet.

– Många är öppna för Guds ord. Då vill vi finnas där och ge dem de goda nyheterna om Jesus, säger Botros.

Under måndagen var ett tiotal personer från församlingen ute i de nordvästra förorterna Rinkeby, Rissne, Tensta och Kista. Merzek Botros berättar att en del personer inte vill ta emot materialet, men att många blir nyfikna och glada.

– Många vill ha förbön för att de är sjuka. Och vårt team fick be frälsningsbön med några personer.

Människorna som teamet möter får kontaktuppgifter och blir inbjudna till olika lokala kyrkor.

– Ett team träffade en algerisk kvinna som sa: ”Jag har jättelänge tänkt att jag vill gå till en kyrka, men jag har inte vetat hur”, berättar Botros.

De flesta som teamet har mött har varit muslimer, men Botros påpekar att man inte riktar sig till någon särskild grupp.

– Vi har evangelier på många olika språk, säger han.

Merzek Botros uppmanar kristna personer från Stockholm och dess närområde att ansluta till satsningen.

– Vi har öppet på vårt center Global gemenskap mellan klockan 10.00 och 19.00 varje dag till och med lördag. Dit kan man komma för att hämta material och ansluta till ett team.

Målet är att gå ut till Stockholms alla stadsdelar.

– Det är dags att vi som tillhör olika kyrkor gör som Jesus gjorde, säger Botros.

Vi har bett mycket för Sverige, men har upplevt att det är dags att göra något mer. Därför går vi nu ut och delar Guds ord

Militär: Trossamfunden viktiga vid kris

Beredskap. Trossamfunden skulle få en stor roll om Sverige hamnade i kris eller krig. Det menar militären Tommy Jeppsson, chefredaktör för tidningen Vårt...

Måla inte upp politiska motståndare som fiender

Ledare Samtalsklimat Den senaste presidentvalskampanjen i USA präglades av en förfärande polarisering, med förakt för motståndarsidan. Ingen drev den utvecklingen hårdare...

300 präster beskylls för sexövergrepp på barn

USA. En stor utredning har funnit trovärdiga anklagelser om sexuella övergrepp på barn utförda av fler än 300 präster i delstaten Pennsylvania i USA. Fler...