Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Sebastian Stakset. Foto: Rickard L.Eriksson/ Arkiv

Staksets församling öppnar svensk gren

Sebastian Staksets spansktalande hemförsamling Icthus ska börja med gudstjänster och kvällssamlingar på svenska. – Det är som en andlig öken på många platser i Stockholm, säger den numera frälste hiphop-artisten.

Nyheter · Publicerad 07:00, 14 feb 2018

Han reser Sverige runt för att berätta om sin resa från mörker till ljus, han besöker fängelser och statliga hem för tvångsvårdade och han producerar musik och gör konserter. Nu ska Sebastian Stakset också vara en av förgrundsfigurerna i en ny gren i hans församling Icthus i Stockholm.

– Vi har sett så mycket hända när vi har rest runt. Döva har fått hörseln tillbaka. Människor som inte skulle ha levt i dag, utan var på väg att begå självmord, lever. Många personer har blivit frälsta. Gud har gjort så mycket. Varför skulle han inte göra det också i Stockholm? säger Sebastian Stakset.

Han berättar att ”saker redan har börjat hända” i huvudstaden.

– Vi har varit en grupp kristna som har samlats i Kärrtorp. Där fick vi se 50 personer bli frälsta under en månad – och vi har inte ens annonserat, säger Stakset.

Han påpekar att hungern är stor.

– Det finns ett enormt behov av oaser för trasiga människor. Många platser i Stockholm är som en andlig öken.

För att möta behoven kommer Sebastian Stakset och pastorerna i församling Icthus, som hittills endast har haft gudstjänster på spanska, alltså starta en ny gren. Varje söndag, med start den 11 mars, kommer det vara gudstjänst på svenska i lokalen på Olof Palmes gata 25. Varje torsdag klockan 19.00 kommer det dessutom vara en kvällssamling vid namne Safe i Kår 393:s lokaler på Söder.

– Det kommer vara som två oaser dit folk kan komma och dricka Herrens vatten, säger Stakset.

Planer på att starta en svensktalande gren har Icthus haft länge, men det var inte förrän efter årsskiftet som planerna tog fart.

– På nyårsafton när jag satt i bön, och bad för det kommande året, så slog det ner som en blixt. Det var som om Gud sa: ”Det här ska du göra”, berättar Stakset.

Han säger att han bad Gud ge honom ett bibelord.

– Då fick jag Hesekiel 37:5. Där står det att de döda benen ska få liv.

Sebastian Stakset bad om ett bibelord till och fick Lukasevangeliet 5:7. Där beskrivs det hur lärjungarna fick så mycket fisk att båten var nära att sjunka.

32-åringen ser med spänning fram emot satsningarna.

– Förhoppningen är att de ska vara som en bultande puls där den helige Ande får verka fritt bland människor.

Han påpekar att målet inte är att konkurrera ut någon annan församling.

– Det finns många bra församlingar i Stockholm. Men det bor två miljoner människor här, så det finns utan tvekan rum för en till.

Invigning

Invigningen av Icthus svenska gudstjänster sker den 11 mars klockan 11.00 på Olof Palmes gata 25. Sebastian Stakset kommer predika och gruppen Hope leder lovsång.

Kvällssamlingarna, som sker i samarbete med Frälsningsarmén, äger rum i Kår 393:s lokaler på Södermannagatan 44 och är tänkta att vara som en stor hemgrupp. Målgruppen är ungdomar, men samlingen är öppen för alla. Första tillfället är 15 februari.

Över 9 000 ensamkommande kan prövas på nytt

Migration. Den så kallade gymnasielagen får tillämpas, konstaterar Migrationsöverdomstolen. Tusentals ensamkommande kan nu få en ny möjlighet att stanna i...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

Busch Thor utesluter inte att regera med SD-stöd

Politik. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor utesluter inte att regera med hjälp av SD-stöd. Det sade hon efter tisdagens statsministeromröstning...

Nu når Vision Sverige en miljon hushåll

TV Den kristna tv-kanalen Vision Sverige finns som fri kanal i Viasats och numera också Canal digitals utbud. Det innebär att det är möjligt för ungefär...