Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Sebastian Stakset berättade, i P1, att han är trygg i sin tro. Foto: Rickard L.Eriksson/ Arkiv

Stakset i P1: Inte skört att förlita sig på Gud

Hoppet som Jesus ger har återigen förkunnats i etern av Sebastian Stakset. – Jag vill inte vara ljummen. Jag vill ha ett hjärta fullt av kärlek, sade han i Söndagsintervjun i P1.

Nyheter · Publicerad 08:00, 9 okt 2018

Få svenskar har antagligen kunnat missa den forne Kartellenmedlemmen Sebastians Staksets resa från mörker till ljus. Han har bland annat medverkat i Nyhetsmorgon, Gokväll, poddcasten Värvet, radioprogrammet Frälst och SVT:s sommarandakt. Nu var det dags igen. Under 45 minuter i Söndagsintervjun i P1 berättade han om sin väg från kriminalitet och droger till hoppet och friheten han funnit i Kristus.

– Det finns ett behov hos människor att bli hela i det här trasiga landet, sade Sebastian Stakset.

32-åringen behövde bitvis inte ”predika” själv, utan kunde lyssna till när programledaren Martin Wicklin läster ur hans nyutkomna bok eller citerade uttalanden han gjort.

– ”Lösningen kommer inte komma från människan, den kommer komma från Gud, för det finns ingen människa som kan laga ett trasigt hjärta, det kan bara Gud”, har du sagt, sade Wicklin och syftade på de problem som finns i Sverige i dag.

– Precis, sade Sebastian.

– Och ”Jag är övertygad om att det kommer en jätteväckelse i de mest utsatta områdena. Jag är helt övertygad om att de unga människorna i förorterna med hjälp av Fadern ska kunna hjälpa det här landet att gå framåt”, fortsatte programledare.

– Amen, preach it, brother! sade Sebastian Stakset.

Flera gånger under programmet blev han ifrågasatt av Martin Wicklin, men det var som om Sebastian fick svaren från ovan.

– Du springer från den ena extremen till den andra. Finns det ingen mellanväg? frågade Wicklin.

– Om jag vet till hundra procent i mitt hjärta att: ”Han är ju på riktigt. Det finns en himmel och det finns ett helvete.” Om jag har den övertygelsen så kan jag ju inte vara i mellanläget, för Bibeln säger klart och tydligt ”Om du är ljummen, så spyr jag ut dig ur min mun”. Och jag vill inte vara ljummen, jag vill inte vara kall. Jag vill ha ett hjärta fullt av kärlek, sade Sebastian.

Martin Wicklin pressade även Sebastian hårt på hur han skulle klara sig om tron på Gud föll.

– Om jag faller på jorden så faller inte Jesus av tronen, så jag tror att jag är trygg, sade Sebastian.

Han påpekade vidare att han inte har som mål att aldrig mer göra ett misstag, utan att han litar på att det är med Guds kraft som han håller sig uppe.

”Tänk vad skört det är”, menade programledaren.

– Du tycker det är skört, men jag tänker att han som har skapat hela universum, han som har hela jorden i sin hand – det är bättre att lägga sitt liv hos honom än att lägga det på något så skört som en människa, sade Sebastian.

Löfven redo kompromissa för en ny regering

Politik Socialdemokraternas Stefan Löfven är redo att försöka bilda en ny regering. Han öppnar upp för kompromisser med borgerliga partier.

Hans ovilja att viga homopar har resulterat i hård debatt

Göteborg. Den nya kyrkoherden i Mölndals pastorat, Carl Sjögren, debatteras just nu på sociala medier. Orsaken är en intervju i Mölndals-Posten, där han uppger...

Varför tiger medierna om Elidas Israelresa?

Ledare Journalistik om Israel Medieuppbådet var stort när Elida anlände till Israel i förra veckan. Från israeliska medier vill säga. Stora tv-kanaler och tidningar var på plats...

Viger inte homopar – har stort stöd i Stockholmsförsamling

Vigsel. Ytterligare en nytillträdd kyrkoherde har kritiserats för att han inte vill viga homosexuella par, Petter Sundelius i Stockholmsförsamlingen S:t...