För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

Levi Nikolausson. Foto: Natanael Alfven

Släpper ny lovsångsskiva med fokus på Gudsmöte

Att öppna upp för Gudsnärvaro. Det är målet när församlingen Guds kraft i Sävsjö släpper en ny lovsångsskiva. – Vår bön är att den ska få inspirera till tillbedjan och lovprisning, säger Levi Nikolausson.

Nyheter · Publicerad 13:48, 14 maj 2018

Titeln på albumet är ”Bered dig att möta din Gud”, och just att öppna upp för Gudsmötet och Gudsnärvaron är det som stått i centrum när sångerna tagit form.

– Vi känner som församling att lovsången verkligen ska vara en plats där Gud ska få verka och folk ska få möta Gud. Låtarna vi skrivit är utifrån våra egna, personliga relationer med Gud, men de speglar också det som händer i vår församling, säger Levi Nikolausson.

”Just nu upplever vi hur vi som församling och kristenhet står inför ett skifte där Guds närvaro kommer vara det centrala för våra samlingar. Att vi inte längre kommer till kyrkan för att endast ha ett möte, utan för att verkligen FÅ ett möte med den levande Guden”, skriver man i ett pressutskick om skivan. 

Levi Nikolausson hoppas att sångerna ska få beröra människor och att man ska dras närmare in i en relation med Gud.

– ”Bered dig att möta din Gud” är en ganska kaxig titel, men det är vårt hjärta och säger också något om den attityd vi behöver ha när vi går in i lovsången; Gud jag vill möta dig.

Albumet innehåller sju egenskrivna låtar på svenska och en cover och den är inspelad live vid en lovsångskväll förra sommaren med sångare och musiker från församlingen. Detta är det andra albumet som getts ut från Guds kraft sedan församlingen startade. 

Nioåring fick dödshjälp i Belgien

Eutanasi. Allt fler fall Nyligen kom en rapport från Belgien, ett av få länder i Europa som tillåter aktiv dödshjälp, som visar att efterfrågan på eutanasi ökar kraftigt. Den...

Fejkbild spreds efter israelisk offensiv

Propaganda. En bild på en fyraårig palestinsk flicka, Bayan Abu Khamash, som ska ha dödats i ett israeliskt flyganfall mot Gaza i veckan, fick stor spridning på...