Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Johannes 14:26

Världen idag

Levi Nikolausson. Foto: Natanael Alfven

Släpper ny lovsångsskiva med fokus på Gudsmöte

Att öppna upp för Gudsnärvaro. Det är målet när församlingen Guds kraft i Sävsjö släpper en ny lovsångsskiva. – Vår bön är att den ska få inspirera till tillbedjan och lovprisning, säger Levi Nikolausson.

Nyheter · Publicerad 13:48, 14 maj 2018

Titeln på albumet är ”Bered dig att möta din Gud”, och just att öppna upp för Gudsmötet och Gudsnärvaron är det som stått i centrum när sångerna tagit form.

– Vi känner som församling att lovsången verkligen ska vara en plats där Gud ska få verka och folk ska få möta Gud. Låtarna vi skrivit är utifrån våra egna, personliga relationer med Gud, men de speglar också det som händer i vår församling, säger Levi Nikolausson.

”Just nu upplever vi hur vi som församling och kristenhet står inför ett skifte där Guds närvaro kommer vara det centrala för våra samlingar. Att vi inte längre kommer till kyrkan för att endast ha ett möte, utan för att verkligen FÅ ett möte med den levande Guden”, skriver man i ett pressutskick om skivan. 

Levi Nikolausson hoppas att sångerna ska få beröra människor och att man ska dras närmare in i en relation med Gud.

– ”Bered dig att möta din Gud” är en ganska kaxig titel, men det är vårt hjärta och säger också något om den attityd vi behöver ha när vi går in i lovsången; Gud jag vill möta dig.

Albumet innehåller sju egenskrivna låtar på svenska och en cover och den är inspelad live vid en lovsångskväll förra sommaren med sångare och musiker från församlingen. Detta är det andra albumet som getts ut från Guds kraft sedan församlingen startade. 

Sveriges kristna råd minskar sina projekt

Ekumenik. 2,5 tjänster försvinner när Sveriges kristna råd tvingas spara. SKR får också en ny ordförande, och ett nytt samfund – Vännernas samfund – står på...

Budskapet ”Skydda dem” vinner gehör

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. I morgon, fredag, går medborgarna i Republiken Irland (Eire på det ursprungliga irländska språket gaeliska) till folkomröstning om det...

Nya tongångar från Kim ger hopp om toppmöte

Nordkorea Även Nordkorea är berett att mötas och prata, "när som helst, på vilket sätt som helst" — det är beskedet från Pyongyang efter USA:s avhopp från det...