Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Förtidsröster och utlandsröster räknades i Stockholms stadshus på onsdagen. Foto: Anders Wiklund / TT

Skälvande sluttamp för rösträkning

Blott 18 distrikt återstår att räkna efter riksdagsvalet. Gapet mellan blocken är fortsatt extremt smalt – en ynka mandat skiljer dem åt.

Nyheter · Publicerad 09:44, 13 sep 2018

När rösträkningen avslutades sent på onsdagskvällen var 6307 av 6325 valdistrikt avklarade. Det preliminära riksdagsvalsresultatet från de återstående 18 väntas under torsdagen och det slutgiltiga resultatet på fredag efter sedvanlig omräkning.

Mandatfördelningen som den ser ut just nu ger de rödgröna – S, MP och V – totalt 144 mandat. Alliansen – M, C, KD och L – får 143 och SD 62 mandat.

Under onsdagen hoppade ett mandat fram och tillbaka mellan C och SD. Inför torsdagens räkning ligger det hos C.

Vem eller vilka som ska bilda regering är fortfarande en öppen fråga.

– Alliansen är det regeringsalternativ som är klart större än S och klart större än den nu sittande regeringen, sade Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor när Alliansens ledare höll pressträff på onsdagen.

Socialdemokraternas ledare, statsminister Stefan Löfven, räknar å sin sida förutom MP även in V i sitt regeringsunderlag.

– Om de (Allianspartierna) håller fast vid blockpolitiken kan det inte vara så att det block som är minst ska regera, det är fullständigt ologiskt, sade Löfven när han mötte pressen på onsdagen.

– Hur regeringen ser ut måste väl ändå avgöras av det slutliga valresultatet, sade Löfven.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...