För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

Signal till Sverige: ”Dags att spänna ut tältduken”

I dag, onsdag, inleds en tältmötesserie med bland annat Sebastian Stakset och Hans Weichbrodt i Piteå. – När vi satte upp tältet upplevde jag att det är dags för Kristi kropp i Sverige att spänna ut tältdukarna, säger Håkan Nylander från LP-rörelsen som arrangerar konferensen.

Nyheter · Publicerad 17:23, 8 aug 2018

”Gud älskar Norrland” är namnet på konferensen som pågår från onsdag till söndag. Bakom konferensen står LP-kontakten i Piteå tillsammans med församlingarna Kustkyrkan, Strömnäskyrkan och Livets bröd.

Håkan Nylander, som är föreståndare för LP-kontakten samt ansvarig för konferensen, berättar om när församlingarna kom samman för att sätta upp det stora mötestältet.

– Jag upplevde att det var ett sådant ”jubel i Anden”, att Gud gläds när hans folk kommer samman och gör något sådant här.

Nylander säger att bibelordet om att ”spänna upp tältdukarna” från Jesaja 54 har varit ett ledord för konferensen.

– Man kan tycka att det är märkligt att vi sätter upp ett tält när det finns en lokal som rymmer lika många personer. Men jag tror att det finns en Guds mening i det vi gör – att det handlar om något djupare än att sätta upp ett tält. Jag tror att vi behöver ”spänna ut tältdukarna” över vårt land och vinna Sverige för Kristus, säger han.

Håkan Nylander tror att detta inte bara handlar om konferensen i Piteå, utan att det gäller hela landet.

Tältet som används vid konferensen i Piteå rymmer 700 personer, platser som Nylander tror kommer fyllas. Han berättar att den konferens med Stakset som man hade i mars överträffade alla förväntningar.

Målet med helgens konferens är att människor i alla åldrar ska få möta Jesus. Håkan Nylander hoppas att även ”Guds folk” ska komma och ”stå med”.

– Kristi kropp behöver komma i rörelse. Jag tror att något är på gång. Det gäller Sverige, säger han.

Politiker reagerar med ilska och beslutsamhet

Bilbränderna. Politikerna reagerar starkt efter de många bilbränderna i Västsverige. – Jag blir förbannad på riktigt, säger statsminister Stefan Löfven (S)....

Det behövs en nystart

Ledare Tragedin växer. Bill Hybels har varit en av de viktigaste kristna ledarna i USA i modern tid. Som grundare och pastor för församlingen Willow Creek har han företrätt...