Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

SD-trion tyckte inte att vattnet var skönt. Foto: Privat

SD-toppar vinterbadade för kristen by i Syrien

Jimmie Åkesson och två andra SD-toppar vinterbadade i Sölvesborg i måndags. Anledningen? Att man samlat in 70 000 kronor till ett apotek i en kristen by i Syrien.

Nyheter · Publicerad 17:30, 13 mar 2018

– Då återstår det bara att be al-Qaida, som är orsaken till det här, att dra åt pipsvängen, sa Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson innan han hoppade i det kyliga vattnet vid Havsudden i Sölvesborg.

Dessförinnan hade SD:s partiledare Jimmie Åkesson och partisekreteraren Richard Jomshof hoppat i från bryggan.

Det var i slutet av förra året som SD-topparna lovade att bada i havet så snart partiets insamlingsstiftelse Hepatica hade uppnått tillräckligt med pengar för att finansiera byggandet av ett apotek i den kristna byn Maaloula i Syrien.

Enligt information på SD:s hemsida är byn en av de äldsta kristna byarna i världen och en av få platser där man talar samma språk som på Jesu tid.

”Under inbördeskriget i Syrien blev byn vid två tillfällen attackerad och erövrad av Al-Qaida. Staden blev noga utvald på grund av sin kristna historia och sitt symbolvärde, stora delar blev förstörda, kyrkorna plundrades människor kidnappades och mördades”, skriver SD.

De två sverigedemokratiska riksdagsledamöterna Martin Kinnunen och Markus Wiechel uppges ha varit på besök i Maaloula och träffat munken Fader Toufic som arbetar intensivt med byns återuppbyggnad. Toufic ska då särskilt ha efterfrågat hjälp för att kunna återställa stadens apotek – något som skulle kosta 70 000 kronor.

Nu har alltså pengarna kommit in, något som SD-trion säger sig vara glad över.

– Om det hjälper till på något sätt att vi gjorde detta så är det värt det, även om det inte var skönt. Att hjälpa de utsatta kristna i Syrien är en fantastiskt viktig sak att göra, sa Karlsson då då han kommit upp från vattnet.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Miljön en kärnpunkt i skapelseuppdraget

Ledare Profetröster behöver slå larm Ett kristet perspektiv handlar om att granska och analysera samhällsutvecklingen med Bibeln som karta och kompass. Det kräver ett stort mått av...