Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Rusning till årligt kristet idrottsläger i Spanien

Antalet sökande till Krik:s träningsläger för unga vuxna skjuter i höjden. I år utökas lägren till två samtidigt som det även blir ett läger för alla över 40 år.

Nyheter · Publicerad 11:20, 7 mar 2018

Under två år har Krik, Kristen idrottskontakt, arrangerat träningsresor till Fuerteventura, Spanien, för unga vuxna mellan 19-39 år. I år valde organisationen att arrangera två läger i stället för ett eftersom antalet anmälda har gått från 66-90 på två år.

Och efter att anmälan öppnade i år hade – inom loppet av fem timmar – 130 platser bokats och 50 ställt sig på kö. 

– Jag blir glad och positivt överraskad, säger Olle Härde som är projektledare för Krik Training Camp.

– Jag känner mig liten i detta. Vi gör det bästa vi kan och resten är Guds förtjänst. 

Lägren har fokus på träning, men även kristen gemenskap och undervisning. 

– Finns det ett träningsintresse hos unga vuxna, så tror jag att det är väldigt attraktivt om det går att kombinera det med att växa i sin kristna tro, säger Olle Härde.

Nytt för i år är att det blir träningsläger även för dem som är 40 plus. 

– Det började med att föräldrar till oss, som jobbar här, undrade när de själva skulle få åka med, säger Olle Härde.

Årets lägerupplaga heter ”Krik Training Camp 4.0”, och går i samma anda som tidigare läger.

– Det kommer att vara härlig varm gemenskap blandat med träning och aktivitet. Vi riktar oss mot dem som vill förbättra sin hälsa och som samtidigt vill växa i sin tro, säger Olle Härde. 

Undervisningen vid sommarens läger kommer att hållas av bland annat Niklas Piensoho, föreståndare för Filadelfiaförsamlingen i Stockholm.

Kristen tro främjar kritiskt tänkande

Ledare Tro och vetande ”Skolan ska vara en plats för kunskap och kritiskt tänkande, inte religiös påverkan. En elev ska vara fri att forma sin egen uppfattning och...

Israel erkänner luftanfall mot kärnreaktor

Mellanöstern. Israels militär erkänner för första gången att den utförde ett flygangrepp mot en misstänkt syrisk kärnreaktor 2007. Anläggningen var ett...