Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Rigmor Holst Foto: Arkiv

Rigmor Holst blir ny chefredaktör för Inblick

Efter valet den 9 september tar Rigmor Holst över chefredaktörsposten för Inblick. Hon efterträder Ruben Agnarsson som både varit tidningschef och chefredaktör samt vice koncernchef.

Nyheter · Publicerad 11:38, 3 sep 2018

– För mig är det bara en enda stor glädje att få Rigmor som chefredaktör för tidningen Inblick. Jag tror att vi har gjort något som är väldigt viktigt, säger koncernchefen Börje Claésson om nyrekryteringen till tidningen Inblick.

– Jag är jättestolt över att ha få ha henne så nära. Nu när hon väljer att bli vår chefredaktör har jag stor förväntan. Jag vet att Rigmor har det evangeliska i sig så starkt. Det är det som kommer att prägla tidningen, fortsätter Claésson.

Att Rigmor Holst tillträder som chefredaktör gläder också hennes företrädare på posten, Ruben Agnarsson.

– Hon kommer att tillsammans med övrig personal fortsätta utveckla tidningen, som har ett viktigt uppdrag i Sverige, säger Ruben Agnarsson till Inblick.

– Det har varit en fantastisk och mycket fruktbar tid på Inblick, fortsätter Agnarsson som dock kommer att fortsätta skriva i tidningen framöver.

I samband med att Ruben Agnarsson slutar på Inblick börjar han att jobba på tv-kanalen Himlen TV7 efter höstens val.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...