Nyheter

Räddande budskap till räddningspersonal

Kjell Zingmark och Anderas Holwaster från Nätverket för kristna brandmän delar ut biblar på den pågående Skyddsmässan i Stockholm.

Stockholm Runt om i Sverige ställer sig män och kvinnor i livsfarliga situationer för att släcka bränder och rädda liv.Men hos Kjell Zingmark och Andreas Holwaster brinner en helt annan eld, som de inte tänker låta slockna.

Det blinkar blå blixtljus och ledlampor i var och varannan monter. På ett ställe demonstrerar ett företag avancerad kravallutrustning för poliser och på ett annat finns ambulanstillverkare och presenterar sin utrustning.
På Skyddsmässan i Stockholm som just nu pågår samlas tusentals människor som arbetar inom blåljusyrken för att få nya idéer och hitta rätt utrustning för just deras yrke.
Mitt i vimlet på Stockholmsmässan i Älvsjö står ett bord med högvis av biblar. Det är Nätverket för kristna brandmän som delar ut den nyproducerade Brandmannabibeln.
Kjell Zingmark, koordinator för nätverket som än så länge är i sin linda, står bakom bordet tillsammans med Andreas Holwaster. Båda jobbar som brandmän. Kjell som styrkeledare i Ödeshög och Andreas jobbar i Gislaved.
– Vi har jobbat med Brandmannabibeln i nästan två år och hittat vittnesbörd, översättningar och för en tid sedan så nämnde Andreas tanken om att kunna vara med på Skyddsmässan. Tyvärr konstaterade vi att det var för dyrt och beslutade oss för att inte vara här, berättar Kjell Zingmark.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS